ΓΔ: 2492.2 0.18% Τζίρος: 260.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου

Ισραηλινά στρατεύματα λαμβάνουν εντολή για βαθύτερη προώθηση στον Λίβανο

Ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού διέταξε τις δυνάμεις να προχωρήσουν πιο βαθιά στο νότιο Λίβανο, επεκτείνοντας τη ζώνη ελέγχου στα σύνορα και διατηρώντας στρατηγικές θέσεις, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Ισραήλ – Τα ισραηλινά στρατεύματα που επιχειρούν στο νότιο τμήμα του Λιβάνου έλαβαν εντολή να προωθηθούν βαθύτερα στο έδαφος, με στόχο την επέκταση της ζώνης ελέγχου κατά μήκος των συνόρων, σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγού του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας του Ισραήλ.

«Ισχυρά πλήγματα, στην πρώτη γραμμή και βαθύτερα στο έδαφος του Λιβάνου. Έχω διατάξει τις (ισραηλινές) δυνάμεις να προχωρήσουν και να επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου κατά μήκος των συνόρων, ενώ παράλληλα θα διατηρήσουν θέσεις σε σημεία-κλειδιά στο νότιο τμήμα του Λιβάνου», δήλωσε ο αντιστράτηγος Εγιάλ Ζαμίρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατιώτης νεκρός σε συγκρούσεις στα σύνορα με τον Λίβανο

Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε σε μάχες κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, όπου συνεχίζονται οι συγκρούσεις με τη Χεζμπολάχ, παρότι υπάρχει κατάπαυση του πυρός. Συνολικά 19 Ισραηλινοί και πάνω από 2.800 Λιβανέζοι έχουν σκοτωθεί.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός: Εντολή εκκένωσης στα σύνορα Λιβάνου-Συρίας

Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε τους κατοίκους κοντά στο φυλάκιο Αλ Μασνάα, στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου, να απομακρυνθούν λόγω επικείμενων βομβαρδισμών σε στόχους της Χεζμπολάχ. Ζητά να εκκενώσουν άμεσα την περιοχή.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινή επίθεση σε γέφυρα και κατεδαφίσεις σπιτιών στον νότιο Λίβανο

Το Ισραήλ βομβάρδισε σημαντική γέφυρα που συνδέει τον νότιο Λίβανο και επιτάχυνε κατεδαφίσεις σπιτιών, κλιμακώνοντας τη στρατιωτική του δράση. ΟΗΕ και διεθνές δίκαιο επικρίνουν επιθέσεις σε πολιτικές υποδομές.
Σημαία Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Δεν παραχωρούμε ούτε σπιθαμή εδάφους στο Ισραήλ, λέει ο πρόεδρος

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ δεν είναι προδοσία και δεν θα χαθεί έδαφος, ενώ ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ διαμήνυσε παραμονή του στρατού σε ζώνες ασφαλείας στη Μέση Ανατολή.
Δεξαμενές και αεροπλάνα Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε σε μάχες στον νότιο Λίβανο

Πέμπτος Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε σήμερα σε μάχες στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού. Χθες, τέσσερις ακόμη στρατιώτες είχαν χάσει τη ζωή τους σε συγκρούσεις με τη Χεζμπολάχ.