ΓΔ: 2024.37 -1.74% Τζίρος: 278.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαία στο Ιράν
Φωτογραφία Shutterstock

Εκρήξεις σε Τεχεράνη και Καράτζ μετά το νέο κύμα ισραηλινών πληγμάτων

Ιρανικά μέσα αναφέρουν εκρήξεις στη δυτική Τεχεράνη και στην Καράτζ, μετά την ανακοίνωση του Ισραήλ για νέο κύμα επιθέσεων. Δημοσιογράφοι του AFP μιλούν και για εκρήξεις σε Ντόχα και Μανάμα, εντείνοντας την ανησυχία στην περιοχή.

Εκρήξεις στην Τεχεράνη και στο δυτικό τμήμα της περιφέρειάς της σημειώθηκαν το πρωί, σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, λίγο μετά την ανακοίνωση του Ισραήλ για νέα πλήγματα κατά την έκτη ημέρα του πολέμου των ΗΠΑ και του Ισραήλ με το Ιράν.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars μετέδωσε ότι έκρηξη σημειώθηκε στο δυτικό τμήμα της Τεχεράνης, ενώ ιρανικές εφημερίδες ανέφεραν τουλάχιστον μία ακόμη έκρηξη στην Καράτζ, πόλη στα δυτικά της πρωτεύουσας.

Δημοσιογράφοι του AFP που βρίσκονται στην περιοχή άκουσαν στρατιωτικά αεροσκάφη να πετούν πάνω από το δυτικό τμήμα της πόλης και μακρινές αλλά ισχυρές εκρήξεις. Ένας από αυτούς περιέγραψε ότι καπνός υψωνόταν στον ουρανό του νότιου τμήματος της Τεχεράνης.

Ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι εξαπέλυσε «κύμα επιθέσεων σε μεγάλη κλίμακα κατά των υποδομών του ιρανικού τρομοκρατικού καθεστώτος σε όλη την Τεχεράνη».

Παράλληλα, εκρήξεις αναφέρθηκαν και στις πρωτεύουσες Ντόχα του Κατάρ και Μανάμα του Μπαχρέιν, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, γεγονός που εντείνει το κλίμα ανησυχίας στην περιοχή.

Από το Σάββατο, οι χώρες του Κόλπου βρίσκονται στο στόχαστρο ιρανικών επιθέσεων με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και πυραύλους, σε αντίποινα για τα πλήγματα που εξαπέλυσαν ΗΠΑ και Ισραήλ εναντίον του Ιράν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν απειλεί χτυπήματα σε αμερικανικά πανεπιστήμια στη Μ. Ανατολή

Οι Φρουροί της Επανάστασης απείλησαν αντίποινα σε αμερικανικά πανεπιστήμια στη Μέση Ανατολή, ζητώντας επίσημη καταδίκη των αεροπορικών πληγμάτων, ενώ κάλεσαν τους παρευρισκόμενους να απομακρυνθούν από τις εγκαταστάσεις.
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Προειδοποίηση των Φρουρών σε βιομηχανίες με ΗΠΑ-Ισραήλ να εκκενώσουν

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν κάλεσαν τις βιομηχανίες που συνδέονται με ΗΠΑ και Ισραήλ και βρίσκονται στην περιοχή να εκκενώσουν άμεσα τους χώρους τους, σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης.
Επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους
ΔΙΕΘΝΗ

Βομβαρδίστηκε εργοστάσιο ουρανίου, λέει η ιρανική επιτροπή Ατομικής Ενέργειας

ΗΠΑ και Ισραήλ εξαπέλυσαν αεροπορική επίθεση σε εργοστάσιο επεξεργασίας ουρανίου στην Αρντακάν του κεντρικού Ιράν, σύμφωνα με τον ιρανικό Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας, χωρίς ωστόσο να προκληθεί διαρροή ραδιενεργών υλικών.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινοί: Ο Τραμπ επιδιώκει συμφωνία με Ιράν, αλλά δύσκολη η επιτυχία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ επιδιώκει συμφωνία με το Ιράν για τον τερματισμό των εχθροπραξιών, όμως Ισραηλινοί αξιωματούχοι θεωρούν απίθανη τη συναίνεση του Ιράν στις αμερικανικές απαιτήσεις για το πυρηνικό και πυραυλικό του πρόγραμμα.
Ισραέλ Κατζ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Προειδοποίηση Κατς για σημαντική αύξηση των επιθέσεων κατά του Ιράν

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατς ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες Ισραήλ και ΗΠΑ θα εντείνουν σημαντικά τα πλήγματα κατά του Ιράν, τονίζοντας πως η εκστρατεία θα συνεχιστεί έως την επίτευξη των στόχων.
Σύγκρουση ΗΠΑ Ιράν πολεμικά αεροσκάφη
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινά πλήγματα σε Νουρ και Κασπία – Καταστροφή 16 ιρανικών πλοίων

Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε επιθέσεις κατά ιρανικών στόχων στην περιοχή Νουρ, κοντά στην Κασπία Θάλασσα, ενώ το ιρανικό πρακτορείο Tasnim ανέφερε πλήγματα σε 16 πλοία στον Κόλπο από ΗΠΑ και Ισραήλ.