ΓΔ: 2694.96 -1.16% Τζίρος: 326.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
τρένο σε γέφυρα στην Κίνα

Αύξηση 5,5% στις επενδύσεις παγίων της China Railway τον Ιανουάριο

Οι κινεζικοί σιδηρόδρομοι ολοκλήρωσαν επενδύσεις 46,3 δισ. γιουάν τον Ιανουάριο, αυξημένες κατά 5,5%. Βελτιώθηκαν οι υποδομές και δόθηκε έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη και τις εθνικές στρατηγικές, σύμφωνα με την China Railway.

Ο κινεζικός σιδηροδρομικός τομέας ολοκλήρωσε επενδύσεις παγίων ύψους 46,3 δισ. γιουάν (περίπου 5,77 δισ. ευρώ) τον Ιανουάριο, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 5,5%, σύμφωνα με την China State Railway Group Co., Ltd. (China Railway).

Η εταιρεία επισημαίνει ότι οι σιδηροδρομικές κατασκευές υποδομών κατά τον ίδιο μήνα αναβαθμίστηκαν σημαντικά ως προς την ποιότητα και τη λειτουργικότητά τους, γεγονός που συνέβαλε καθοριστικά στην ενίσχυση του συνολικού όγκου των επενδύσεων.

Από την αρχή του 2026, η China Railway έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην εφαρμογή σημαντικών εθνικών στρατηγικών, με στόχο την υποστήριξη της περιφερειακής οικονομικής ανάπτυξης.

Η εταιρεία αξιοποιεί πλήρως το εύρος της βιομηχανικής αλυσίδας του σιδηροδρομικού τομέα, ενισχύοντας παράλληλα την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φράγμα Gezhouba Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Διώρυγα Πινγκλού: Έναρξη λειτουργίας στην Κίνα τον Σεπτέμβριο

Η διώρυγα Πινγκλού στη Γκουανσί Τσουάνγκ της Κίνας έλαβε έγκριση ολοκλήρωσης και αναμένεται να λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο. Αποτελεί βασικό έργο για τη διασύνδεση της Κίνας με την ASEAN και διεθνείς αγορές, με μήκος 134,2 χλμ.
τρένο σε γέφυρα στην Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: 2,6% αύξηση στις επενδύσεις σιδηροδρομικών υποδομών το 5μηνο

Άνοδο 2,6% σημείωσαν οι επενδύσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Κίνας το φετινό πεντάμηνο, αγγίζοντας τα 248,5 δισ. γιουάν, με έμφαση σε νέες γραμμές και σιδηροδρόμους υψηλής ταχύτητας, σύμφωνα με την China Railway.
τρένο υψηλής ταχύτητας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Κατά 5,9% αυξήθηκαν οι επενδύσεις στα σιδηροδρομικά δίκτυα

Σταθερή πρόοδο σημείωσε η κατασκευή σιδηροδρομικών υποδομών στην Κίνα το διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2025, με τις επενδύσεις να φτάνουν τα 753,8 δισ. γιουάν, αυξημένες κατά 5,9% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την China Railway.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώτσηρας: Υπέρ θεσμικού διαλόγου εταιρειών με εκπροσώπους του λαού

Ο Γ. Κώτσηρας, απαντώντας σε ερώτηση του ΚΚΕ, τόνισε ότι ο θεσμικός διάλογος δεν βλάπτει κανέναν, μετά την άρνηση της Hellenic Train να δεχτεί επίσκεψη κλιμακίου βουλευτών του ΚΚΕ στα γραφεία της για θέματα ασφάλειας και εργασιακά.
Μπουλντόζα κατασκευαστικό έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Νέα γέφυρα στον Λουδία με ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας

Εγκρίθηκε η κατασκευή νέας γέφυρας στο Λουδία με 5,8 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας. Το έργο, που θα ολοκληρωθεί το 2029, θα βελτιώσει την οδική ασφάλεια και θα περιλαμβάνει οδική αναβάθμιση και υποδομές αποχέτευσης.