ΓΔ: 2024.37 -1.74% Τζίρος: 278.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Μπενιαμίν Νετανιάχου πορτρέτο
Φώτο: Shutterstock

Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα συνεχίσει τους σφοδρούς βομβαρδισμούς κατά του Ιράν

Ο Νετανιάχου δήλωσε πως το Ισραήλ θα συνεχίσει τους σφοδρούς βομβαρδισμούς στο Ιράν και προειδοποίησε για ισχυρότερα πλήγματα κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο. Ο στρατός έπληξε εγκαταστάσεις βαλλιστικών πυραύλων στο Ιράν.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να «βομβαρδίζει με σφοδρότητα το Ιράν», επισημαίνοντας πως η φιλοϊρανική Χεζμπολάχ θα στοχοποιηθεί με «ακόμα μεγαλύτερη δύναμη» στον Λίβανο.

«Συνεχίζουμε να βομβαρδίζουμε το Ιράν με σφοδρότητα. Οι πιλότοι μας πετούν πάνω από το Ιράν και την Τεχεράνη, καθώς και τον Λίβανο. 

Η Χεζμπολάχ έκανε ένα σοβαρό λάθος όταν επιτέθηκε σε εμάς. Έχουμε ήδη απαντήσει με δύναμη και θα απαντήσουμε με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη», ανέφερε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην αεροπορική βάση Παλμαχίμ, στο κεντρικό Ισραήλ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, πραγματοποιήθηκαν πλήγματα σε εγκαταστάσεις παραγωγής βαλλιστικών πυραύλων σε όλο το Ιράν, την τέταρτη ημέρα του πολέμου κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

«Κατά τη διάρκεια των επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν σε όλο το Ιράν, ο ισραηλινός στρατός στοχοθέτησε βιομηχανικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται από το ιρανικό καθεστώς για την παραγωγή όπλων, ιδίως βαλλιστικών πυραύλων», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Επιπλέον, διευκρινίστηκε ότι στοχοθετήθηκαν «δεκάδες στόχοι που συνδέονται με το δίκτυο βαλλιστικών πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων εκτοξευτών και χώρων αποθήκευσης» στο Ισφαχάν, στο κεντρικό Ιράν.

Επιθέσεις σε στρατηγικούς στόχους και αντιδράσεις

Ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ισραηλινές και αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν το κτίριο που στεγάζει το ιρανικό Συμβούλιο των Ειδικών, θεσμό επιφορτισμένο με την εκλογή του νέου ανώτατου ηγέτη που θα διαδεχθεί τον αγιατολάχ αλί Χαμενεΐ, ο οποίος δολοφονήθηκε την πρώτη ημέρα του πολέμου.

Παράλληλα, ιρανικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν ότι βομβαρδίστηκε και το διεθνές αεροδρόμιο Μεχραμπάντ της Τεχεράνης, ενώ ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε προειδοποιήσεις εκκένωσης προς τους κατοίκους περιοχών της ιρανικής πρωτεύουσας ενόψει επικείμενων επιδρομών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός στην Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Εκρήξεις στη Βηρυτό κατά τη διάρκεια ισραηλινών επιδρομών

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στα νότια προάστια της Βηρυτού μετά από νέες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ σε προπύργιο της Χεζμπολάχ, ενώ κάλεσαν τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή για την ασφάλειά τους.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινές δυνάμεις χτύπησαν πέντε βενζινάδικα της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός χτύπησε πέντε βενζινάδικα της εταιρείας Al-Amana, που ανήκει στη Χεζμπολάχ, στον νότιο Λίβανο, υποστηρίζοντας ότι στηρίζουν οικονομικά τη στρατιωτική δράση της οργάνωσης.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Νέο κύμα ισραηλινών πληγμάτων σε Ιράν και Βηρυτό, αυξάνονται οι νεκροί

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε σήμερα μεγάλης κλίμακας επιθέσεις στο Ιράν, πλήττοντας υποδομές, ενώ βομβάρδισε και στόχους της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό. Οι τελευταίες επιθέσεις προκάλεσαν δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες εκτοπισμούς.
Πινακίδα στην Τεχεράνη
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός: Σκοτώσαμε Ιρανό διοικητή στην Τεχεράνη

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε στην Τεχεράνη τον Νταούντ Αλί Ζαντέχ, ανώτερο διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης υπεύθυνο για τον Λίβανο, κατά τη διάρκεια της κοινής επίθεσης Ισραήλ-ΗΠΑ εναντίον του Ιράν.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Η Χεζμπολά δηλώνει ότι η επίθεσή της στο Ισραήλ ήταν αμυντική

Η Χεζμπολά ανακοίνωσε ότι η επίθεσή της κατά του Ισραήλ ήταν «αμυντική ενέργεια» μετά από 15 μήνες ισραηλινών πληγμάτων, παρά την εκεχειρία, χωρίς να σχολιάζει τη δολοφονία του Ιρανού ηγέτη Χαμενεΐ.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν απειλεί χτυπήματα σε αμερικανικά πανεπιστήμια στη Μ. Ανατολή

Οι Φρουροί της Επανάστασης απείλησαν αντίποινα σε αμερικανικά πανεπιστήμια στη Μέση Ανατολή, ζητώντας επίσημη καταδίκη των αεροπορικών πληγμάτων, ενώ κάλεσαν τους παρευρισκόμενους να απομακρυνθούν από τις εγκαταστάσεις.