ΓΔ: 2724.63 1.00% Τζίρος: 125.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:37:44
Σημαία IAEA

Επίθεση στο Ιράν: Έκτακτη συνεδρίαση του ΔΟΑΕ αύριο Δευτέρα

Ο ΔΟΑΕ συγκαλεί αύριο έκτακτη συνεδρίαση στη Βιέννη, έπειτα από αίτημα της Ρωσίας, με θέμα τα πρόσφατα στρατιωτικά πλήγματα ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν, σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ – ΙΑΕΑ) ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει αύριο Δευτέρα έκτακτη συνεδρίαση, ύστερα από αίτημα της Ρωσίας. Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια των πρόσφατων στρατιωτικών πλήγματων των ΗΠΑ και του Ισραήλ εναντίον του Ιράν.

Η ειδική συνεδρίαση του συμβουλίου κυβερνητών θα διεξαχθεί στη Βιέννη και θα επικεντρωθεί «σε ζητήματα που συνδέονται με τα στρατιωτικά πλήγματα των ΗΠΑ και του Ισραήλ εναντίον του εδάφους της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν», σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του οργανισμού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γκίλφοϊλ- Γιαναί
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

«Μυρίζει καινούργιο» στην Alpha Bank, Γκιλφόιλ είδε Γιανάι και τα 12 μίλια

Το νέο κτίριο διοίκησης της Alpha Bank και η Στοά Αρσακείου ομορφαίνουν τη Σταδίου, η συνάντηση Γκιλφόιλ με Γιανάι, το χαρτί των 12 μιλίων, τα μέτρα-ασπιρίνη για την ενεργοβόρο βιομηχανία και το παραλήρημα Φλωρίδη.
Τεχεράνη πανοραμική εικόνα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν παραπέμπεται ξανά μετά από 20 χρόνια στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Το ΔΣ του ΔΟΑΕ παρέπεμψε το Ιράν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ λόγω μη συμμόρφωσης στο πυρηνικό του πρόγραμμα, με 23 ψήφους υπέρ, 3 κατά και 8 αποχές. Η ενέργεια αυξάνει την πίεση προς την Τεχεράνη.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Απειλεί άμεσο πλήγμα στο 'Βουνό της Αξίνας' στο Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ ίσως πλήξουν σύντομα το «Βουνό της Αξίνας», μια οχυρωμένη πυρηνική εγκατάσταση του Ιράν κοντά στη Νατάνζ, χαρακτηρίζοντας τον πόλεμο με το Ιράν ως «παιχνιδάκι» για τις αμερικανικές δυνάμεις.
Σιλουέτα μπροστά σε σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό προσωπικό ίσως επιστρέψει στον πυρηνικό σταθμό Μπουσέρ στο Ιράν

Η Rosatom σκοπεύει να επιστρέψει προσωπικό στον πυρηνικό σταθμό του Μπουσέρ τις επόμενες εβδομάδες, εφόσον η κατάσταση παραμείνει σταθερή, μετά την απομάκρυνση λόγω των εχθροπραξιών ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν.