ΓΔ: 2183.44 0.21% Τζίρος: 209.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φαναράκια Κινεζικής Πρωτοχρονιάς
Παραδοσιακός εορτασμός της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς με κόκκινα φαναράκια και διακοσμήσεις σε ναό.

Κίνα: Έσοδα άνω του 1 δισ. γιουάν στο box office για το Φεστιβάλ Άνοιξης

Τα έσοδα του κινεζικού box office στο Φεστιβάλ της Άνοιξης ξεπέρασαν το 1 δισ. γιουάν έως την τρίτη ημέρα της εορταστικής περιόδου, με πλούσιο ρεπερτόριο νέων ταινιών και μεγάλη προσέλευση στο σινεμά.

Τα έσοδα του κινεζικού box office για το φετινό Φεστιβάλ της Άνοιξης, συμπεριλαμβανομένων των προπωλήσεων, ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο γιουάν (περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ) μέχρι το πρωί της Τρίτης, τρίτη ημέρα της εορταστικής περιόδου των εννέα ημερών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Η εορταστική περίοδος για το Φεστιβάλ της Άνοιξης ξεκίνησε στις 15 Φεβρουαρίου και αποτελεί μία από τις πιο προσοδοφόρες περιόδους για τις κινηματογραφικές εισπράξεις στη δεύτερη μεγαλύτερη κινηματογραφική αγορά παγκοσμίως.

Κατά τη φετινή εορταστική περίοδο προβλήθηκαν για πρώτη φορά διάφορες ταινίες, ανάμεσά τους κωμωδίες, ταινίες δράσης, κινουμένων σχεδίων και επιστημονικής φαντασίας, προσφέροντας στο κοινό μία πλούσια και ποικιλόμορφη κινηματογραφική εμπειρία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σιλουέτα μπροστά σε σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Ιρανός αξιωματούχος: Ο έλεγχος πετρελαίων και όχι τα πυρηνικά η αιτία πολέμου

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ Εσμαΐλ Μπαγκάεϊ διαψεύδει ότι το Ιράν αναπτύσσει πυρηνικά όπλα, τονίζοντας πως το πρόγραμμα είναι ειρηνικό και καταγγέλοντας τις ΗΠΑ για παραπληροφόρηση και στρατιωτικές επιβουλές στην περιοχή.
Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Αμερικανικό αεροσκάφος πέταξε πάνω από το στενό Ταϊβάν πριν την επίσκεψη Τραμπ

Αμερικανικό αεροσκάφος P-8A Poseidon πέταξε πάνω από το Στενό της Ταϊβάν, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση των ΗΠΑ σε έναν ελεύθερο Ινδο-Ειρηνικό. Η πτήση έγινε πριν από την επίσκεψη Τραμπ στην Κίνα, εν μέσω τεταμένων σχέσεων.
ΗΠΑ και Κίνα χρήματα
ΔΙΕΘΝΗ

Η κινεζική οικονομία στηρίζει την ανάπτυξη αναπτυσσόμενων χωρών

Η Καγιά, πολιτική οικονομολόγος στο πανεπιστήμιο Aydin, τόνισε ότι η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας δίνει ευκαιρίες στις αναπτυσσόμενες χώρες και προωθεί ένα δικαιότερο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, μειώνοντας τα μονοπώλια.
Σημαία Κίνας οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Αύξηση 1,3% στον ΔΤΚ και μείωση 0,9% στον ΔΤΠ τον Φεβρουάριο

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Κίνα αυξήθηκε ετησίως κατά 1,3% λόγω των εορτών του Φεστιβάλ της Άνοιξης, ενώ ο βασικός δείκτης ανέβηκε 1,8%. Ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά 0,9%, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.
Πολυσύχνατοι δρόμοι Πεκίνου
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Το Πεκίνο ενισχύει τη νομική προστασία της αγοράς κεφαλαίων

Η Κίνα διασφαλίζει την τάξη στην αγορά κεφαλαίων και προωθεί την ποιοτική οικονομική ανάπτυξη, ενώ τα δικαστήρια χειρίστηκαν 25.000 υποθέσεις το 2025. Αυστηρές ποινές για οικονομικά εγκλήματα προστατεύουν τους επενδυτές.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Ιρανικό σούπερ τάνκερ διέπλευσε το Χορμούζ με προορισμό την Κίνα

Ένα ακόμη τάνκερ με 2 εκατ. βαρέλια ιρανικού πετρελαίου πέρασε το Στενό του Χορμούζ με προορισμό την Ασία, ανεβάζοντας σε τουλάχιστον πέντε τα πλοία από το Φεβρουάριο. Το Ιράν συνεχίζει τις εξαγωγές παρά τις διεθνείς κυρώσεις.