Τουλάχιστον δύο νεκροί και 17 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε έξω από αστυνομικό τμήμα στην επαρχία Χάιμπερ Παχτούνχβα, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα τοποθετημένη σε μοτοσικλέτα, έξω από το αστυνομικό τμήμα της Μίριαν, στην περιοχή Μπανού. Στο σημείο έσπευσαν σωστικά συνεργεία, τα οποία μετέφεραν τους τραυματίες στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Αρκετοί από αυτούς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγεται και ένα παιδί.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, ενώ οι αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.
Ο κυβερνήτης της επαρχίας, Φάιζαλ Καρίμ Κούντι, καταδίκασε την ενέργεια, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.
(Πηγή: Dawn)