ΓΔ: 2616.12 0.53% Τζίρος: 275.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κουτί «Made in China»

Κίνα-APEC: 39,4% αύξηση στο διμερές εμπόριο την περίοδο 2021-2025

Το εμπόριο Κίνας και APEC την περίοδο 2021-2025 έφτασε τα 125,49 τρισεκατομμύρια γιουάν, σημειώνοντας αύξηση 39,4% σε σχέση με την προηγούμενη πενταετία. Το 2025 ανήλθε στα 26,29 τρις γιουάν, το 60% του συνολικού εξωτερικού εμπορίου.

Σημαντική άνοδο κατέγραψε το εμπόριο μεταξύ της Κίνας και των οικονομιών του φόρουμ APEC κατά τη διάρκεια του 14ου Πενταετούς Προγράμματος (2021-2025), σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάστηκαν την Πέμπτη.

Η συνολική αξία του εμπορίου ανήλθε σε 125,49 τρισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 15,35 τρισεκατομμύρια ευρώ), σημειώνοντας αύξηση 39,4% σε σχέση με την προηγούμενη πενταετία.

Ειδικότερα για το 2025, η αξία των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Κίνας και APEC έφτασε τα 26,29 τρισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 3,22 τρισεκατομμύρια ευρώ).

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστό περίπου 60% του συνολικού εξωτερικού εμπορίου της Κίνας για το προηγούμενο έτος, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της πρώτης συνεδρίασης της ολομέλειας της υποεπιτροπής 2026 APEC Sub-Committee on Customs Procedures (SCCP), που πραγματοποιήθηκε στην Γκουανγκτζόου, πρωτεύουσα της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ στη νότια Κίνα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα-Γερμανία: Ενίσχυση συνεργασίας για ψηφιακά έξυπνα οχήματα

Η ηλεκτροκίνηση και η τεχνητή νοημοσύνη αναδιαμορφώνουν την αυτοκινητοβιομηχανία, φέρνοντας Κίνα και Γερμανία πιο κοντά μέσω συνεργασιών. Στο WICV στο Πεκίνο, αξιωματούχοι τόνισαν την ανάγκη συντονισμού και σταθερής προόδου.
ηλεκτρικό αυτοκίνητο φόρτιση
ΔΙΕΘΝΗ

Έξυπνα οχήματα BAIC Motor δίνουν ώθηση στην αγορά αυτοκινήτου της Κίνας

Η κινεζική αγορά διασυνδεδεμένων οχημάτων αναπτύσσεται ραγδαία, με τα έξυπνα μοντέλα να πρωτοπορούν στην τεχνολογία και τον εμπορικό ανταγωνισμό. Το Arcfox AlphaS της BAIC Motor έχει διανύσει πάνω από 150.000 χλμ. σε δοκιμές ως τον Οκτώβριο.
Σημαίες Ρωσίας Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία και Κίνα ζητούν αποφυγή στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράν στη Μ. Ανατολή

Η Ρωσία χαρακτήρισε ανησυχητικές τις πληροφορίες για νέα στρατιωτική δράση κατά του Ιράν, ζητώντας εντατικές διπλωματικές προσπάθειες. Παράλληλα, η Κίνα τόνισε την ανάγκη για πολιτικές λύσεις στη Μέση Ανατολή.
Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Σι Τζινπίνγκ: Όχι σε γεωπολιτικές συγκρούσεις μεγάλων δυνάμεων στη Μ. Ανατολή

Ο Σι Τζινπίνγκ τόνισε στον σουλτάνο του Ομάν πως η Μέση Ανατολή δεν πρέπει να γίνει πεδίο σύγκρουσης μεγάλων δυνάμεων, δηλώνοντας πως η Κίνα στηρίζει τη διαρκή ειρήνη στην περιοχή, ενισχύοντας τη συνεργασία με τις αραβικές χώρες.
Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Διευκολύνσεις για ξένες επιχειρήσεις στο Λιμάνι Εμπορίου Χαϊνάν

Το Πεκίνο θεσπίζει 16 μέτρα για τη στήριξη ξένων επιχειρήσεων και επαγγελματιών στη ζώνη ελεύθερου εμπορίου της Χαϊνάν, με εστίαση σε τομείς όπως το εμπόριο ενέργειας, η υγεία και οι τελωνειακές διευκολύνσεις.
Κουτί «Made in China»
ΔΙΕΘΝΗ

Η CLAAS εξάγει αγροτικό εξοπλισμό από την Κίνα σε διεθνείς αγορές

Η βιομηχανική μονάδα της CLAAS στο Γκαομί Κίνας, εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, παράγει αγροτικό εξοπλισμό για την εσωτερική αγορά και εξαγωγές στην Ευρώπη, συνδυάζοντας παραγωγή, έρευνα και εκπαίδευση.