ΓΔ: 2236.02 -1.09% Τζίρος: 124.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:23:40
Σύλληψη στη Μινεάπολη
Αστυνομικοί συλλαμβάνουν διαδηλωτή κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στη Μινεάπολη της Μινεσότα.

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο Ντον Λέμον σε διαμαρτυρία, δηλώνει πως ήταν δημοσιογράφος

Ο πρώην παρουσιαστής του CNN Ντον Λέμον συνελήφθη κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την μεταναστευτική πολιτική Τραμπ στη Μινεσότα. Ο δικηγόρος του υποστήριξε πως η σύλληψη παραβιάζει την Πρώτη Τροπολογία.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο πρώην παρουσιαστής του CNN, Ντον Λέμον, συνελήφθη κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης διαδήλωσης στη Μινεσότα.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε ως αντίδραση στα μέτρα καταστολής της μετανάστευσης που είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Κατά τη διάρκειά της, διαδηλωτές διέκοψαν τη λειτουργία στον ναό του Αγίου Παύλου.

Ο δικηγόρος του Λέμον, Άμπε Λόουελ, χαρακτήρισε τη σύλληψη ως «άνευ προηγουμένου επίθεση στην Πρώτη Τροπολογία», υπογραμμίζοντας τη σημασία της ελευθερίας του Τύπου.

Ο ίδιος ο Λέμον δήλωσε ότι βρισκόταν στη διαδήλωση με την ιδιότητα του δημοσιογράφου και πως δεν είχε γνώση για τη διακοπή της εκκλησιαστικής λειτουργίας από ακτιβιστές. Σε βίντεο εμφανίζεται να διαφωνεί με ενορίτη σχετικά με την επιβολή της νομοθεσίας περί μετανάστευσης. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση Τραμπ καταδίκασε άμεσα το περιστατικό, κατηγορώντας τους διαδηλωτές για εκφοβισμό χριστιανών πιστών.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής το περιστατικό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λευκός Οίκος ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Μελάνια Τραμπ: Δεν είχα καμία σχέση με τον Τζέφρι Έπστιν

Η Μελάνια Τραμπ απέρριψε κάθε σύνδεση με τον Τζέφρι Έπστιν, δηλώνοντας ότι οι σχετικοί ισχυρισμοί είναι πλήρως ψευδείς και δυσφημιστικοί. Τόνισε πως οι φήμες πρέπει να σταματήσουν άμεσα, μιλώντας στον Λευκό Οίκο.
Ουρανοξύστες Χονγκ Κονγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Είκοσι χρόνια κάθειρξη στον Τζίμι Λάι για αθέμιτη σύμπραξη στο Χονγκ Κονγκ

Δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ καταδίκασε τον Τζίμι Λάι, πρώην ιδιοκτήτη της Apple Daily, σε 20 χρόνια κάθειρξη για σύμπραξη με ξένες δυνάμεις και διέγερση σε εξέγερση, αγνοώντας διεθνείς εκκλήσεις για την απελευθέρωσή του.
Θάνατος με θανατηφόρα ένεση
ΔΙΕΘΝΗ

Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα για φόνο το 1990

Στη Φλόριντα εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση ο 58χρονος Τσάντγουικ Γουίλασι, καταδικασμένος για τον φόνο της γειτόνισσάς του το 1990 κατά τη διάρκεια διάρρηξης. Είναι η πέμπτη εκτέλεση στην πολιτεία φέτος.
Θάνατος με θανατηφόρα ένεση
ΔΙΕΘΝΗ

Φλόριντα: Εκτέλεση θανατοποινίτη στις ΗΠΑ

Ένας 58χρονος θανατοποινίτης πρόκειται να εκτελεστεί σήμερα στη Φλόριντα για τη δολοφονία μιας 56χρονης γυναίκας κατά διάρρηξης το 1990. Η εκτέλεσή του θα γίνει με θανατηφόρα ένεση και είναι η πέμπτη στη Φλόριντα φέτος.
Αστυνομική ταινία νύχτας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κατηγορίες δολοφονίας σε βάρος του ράπερ D4vd για 14χρονη

Ο 21χρονος ράπερ D4vd κατηγορείται για τη δολοφονία της 14χρονης Σελέστ Ρίβας στο Λος Άντζελες. Βρέθηκε πτώμα σε αυτοκίνητό του· αντιμετωπίζει ισόβια ή και θανατική ποινή λόγω βαρύτατων κατηγοριών από τον εισαγγελέα.