ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Τζερόμ Πάουελ και Τραμπ
Ο Τζερόμ Πάουελ και ο Ντόναλντ Τραμπ μπροστά από το κτίριο της FED, συμβολίζοντας αντιπαράθεση οικονομικής πολιτικής.

ΗΠΑ: Την άλλη εβδομάδα η ανακοίνωση για τον νέο επικεφαλής της Fed

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα τον νέο υποψήφιο για την προεδρία της Fed, στη θέση του Τζερόμ Πάουελ, του οποίου η θητεία ολοκληρώνεται τον Μάιο 2026. Οι αγορές αναμένουν την απόφαση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, γνωστοποίησε ότι προτίθεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα τον υποψήφιο που έχει επιλέξει για τη διαδοχή του Τζερόμ Πάουελ στην προεδρία της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed).

Η θητεία του Πάουελ ολοκληρώνεται τον Μάιο του 2026, γεγονός που έχει εντείνει το ενδιαφέρον των αγορών για την επόμενη κίνηση του Λευκού Οίκου.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες, οι επενδυτές αναμένουν την τελική απόφαση του Τραμπ, καθώς οι εξελίξεις στην ηγεσία της Fed επηρεάζουν σημαντικά το οικονομικό κλίμα.

Όπως δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, «κάποια στιγμή την επόμενη εβδομάδα (…) θα ανακοινώσουμε τον επικεφαλής της Fed». Ο ίδιος έχει εκφράσει επανειλημμένα την άποψη ότι τα τρέχοντα επιτόκια είναι «υπερβολικά υψηλά», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ήθελε να επηρεάσει τις αποφάσεις του ανεξάρτητου θεσμού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Λευκός Οίκος
ΔΙΕΘΝΗ

Ορκίζεται την Παρασκευή στον Λευκό Οίκο ο νέος επικεφαλής της Fed

Ο Κέβιν Γουόρς θα ορκιστεί την Παρασκευή ως επικεφαλής της Fed, διαδεχόμενος τον Τζερόμ Πάουελ. Η επιλογή του από τον Τραμπ προκαλεί εντάσεις, με τους Δημοκρατικούς να τον κατηγορούν ως «μαριονέτα» του προέδρου.
Τζερόμ Πάουελ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αρχείο στην έρευνα κατά του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ

Η εισαγγελέας της Ουάσινγκτον ανακοίνωσε την απόσυρση δίωξης κατά του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, για το κόστος ανακαίνισης, ανοίγοντας τον δρόμο για την επικύρωση του διαδόχου του στη Γερουσία.
Ντόναλντ Τραμπ και Τζερόμ Πάουελ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ κατά Πάουελ: «Θα τον απολύσω» αν δεν αποχωρήσει από τη Fed

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα απολύσει τον νυν πρόεδρο της FED, Τζερόμ Πάουελ αν δεν αποχωρήσει από την αμερικανική κεντρική τράπεζα, ενώ ζήτησε να συνεχιστεί και η έρευνα για την ανακαίνιση της έδρας της.