ΓΔ: 2270.39 -0.23% Τζίρος: 38.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:58:43
Λογότυπα social media
Δημοφιλή λογότυπα social media σε διαδοχική προβολή πάνω σε σκούρο φόντο.

ΥΠΕΞ Γαλλίας τρολάρει τον Λευκό Οίκο μέσω επίσημου λογαριασμού στο X

Ο επίσημος λογαριασμός «French Response» του γαλλικού ΥΠΕΞ στο X σατιρίζει συχνά τον Λευκό Οίκο, έχοντας 143.000 ακολούθους. Έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αμερικανικών ΜΜΕ, ενώ ο Λευκός Οίκος δήλωσε άγνοια για τον λογαριασμό.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών διατηρεί έναν επίσημο λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X με τίτλο "French Response". Μέσω αυτού, συχνά σχολιάζει με χιουμοριστικό τρόπο αναρτήσεις του Λευκού Οίκου, χρησιμοποιώντας αποσπάσματα του Αβραάμ Λίνκολν και hashtags όπως #MakeAmericaGoodAgain.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας L' Opinion, ο λογαριασμός "French Response" έχει προσελκύσει 143.000 ακολούθους. Έχει επίσης τραβήξει το ενδιαφέρον Αμερικανών ερευνητών και μεγάλων μέσων ενημέρωσης, όπως οι New York Times, Newsweek και MeidasTouch.

Η L' Opinion επικοινώνησε με τον διευθυντή Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου για να σχολιάσει τον συγκεκριμένο λογαριασμό. Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, η απάντηση ήταν ότι δεν γνωρίζει την ύπαρξή του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Έτοιμη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι οι στρατηγικές συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία έχουν ενισχύσει τη δυνατότητα της χώρας να ασκεί τη μεσογειακή της πολιτική έναντι της Τουρκίας.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούμπιο: Νέο απεσταλμένο των ΗΠΑ για Θιβέτ, έντονη αντίδραση από Πεκίνο

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, διόρισε νέο ειδικό συντονιστή για τα δικαιώματα των Θιβετιανών, προκαλώντας αντίδραση από την Κίνα που μιλά για παρέμβαση στα εσωτερικά της. Ο Ράιλι Μπαρνς αναλαμβάνει το ρόλο.
Ηνωμένα Έθνη Γενεύη
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωπαίοι στις συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας-ΗΠΑ στη Γενεύη

Στη Γενεύη βρίσκονται αντιπρόσωποι από Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία για νέο γύρο διαπραγματεύσεων Ρωσίας-Ουκρανίας-ΗΠΑ, όπως δήλωσαν διπλωματικές πηγές. Προγραμματίζονται συναντήσεις στο περιθώριο των συνομιλιών.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Ευρωομόλογα για στρατηγική αυτονομία της ΕΕ και πρόκληση στο δολάριο

Ο Εμανουέλ Μακρόν ζητά κοινό δανεισμό στην ΕΕ μέσω ευρωομολόγων για να σταθεί απέναντι στο δολάριο, τονίζοντας ότι η χρήση της δανειοληπτικής δυνατότητας είναι αναγκαία. Προειδοποιεί για απειλές ΗΠΑ και κινεζικό ανταγωνισμό.