ΓΔ: 2211.2 -1.12% Τζίρος: 284.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαίες ΕΕ και Ισραήλ
Φώτο; Shutterstock

Ισραήλ: Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την ένταξη των Φρουρών Επανάστασης στη λίστα τρομοκρατών της ΕΕ

Το Ισραήλ χαρακτήρισε «ιστορική» την απόφαση της ΕΕ να εντάξει τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν στη λίστα τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως δήλωσε ο ΥΠΕΞ Γκίντεον Σάαρ, σημειώνοντας τη μακρά προσπάθεια του Ισραήλ για αυτό.

Το Ισραήλ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη «ιστορική» συμφωνία των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αφορά την ένταξη του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν στον κατάλογο των «τρομοκρατικών οργανώσεων».

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντεον Σάαρ, τόνισε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ότι «πρόκειται για μια σημαντική και ιστορική απόφαση». Επισήμανε επίσης πως το Ισραήλ εργάστηκε συστηματικά για την επίτευξη αυτού του στόχου, ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τίτζα Κάλας Εσθονία
ΔΙΕΘΝΗ

Κάλας: Ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο δοκιμάζουν σκληρά την εκεχειρία

Η επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάγια Κάλας προειδοποιεί ότι τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο θέτουν σε σκληρή δοκιμασία την εκεχειρία και ζητά επέκταση της αποκλιμάκωσης.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Η ασφάλεια στο Χορμούζ κινδυνεύει όσο διαρκεί ο πόλεμος

Ο Αλί Λαριτζανί προειδοποίησε ότι η ασφάλεια στο στενό του Χορμούζ δεν θα αποκατασταθεί λόγω του πολέμου ΗΠΑ-Ισραήλ. Η Γαλλία προετοιμάζει ειρηνική αποστολή για τη σταδιακή αποκατάσταση της ναυσιπλοΐας στην περιοχή.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Κίνδυνος αντιποίνων για χώρες της ΕΕ που συμμετέχουν σε επιθέσεις

Ο Ιρανός υφυπ. Εξωτερικών προειδοποιεί ότι όποιες ευρωπαϊκές χώρες συμμετάσχουν σε επίθεση ΗΠΑ-Ισραήλ κατά του Ιράν θα γίνουν στόχος αντιποίνων. ΕΕ ζητά διπλωματική λύση, ενώ η Γερμανία τονίζει ότι στηρίζει ΗΠΑ και Ισραήλ.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Πάνω από 4.000 συλλήψεις για πολεμικές κατηγορίες, λέει ΜΚΟ

Πάνω από 4.000 συλλήψεις στο Ιράν για κατηγορίες σχετικές με τον πόλεμο εναντίον ΗΠΑ και Ισραήλ κατέγραψε η HRANA, με τις κατηγορίες να περιλαμβάνουν κατασκοπεία και απειλές κατά της εθνικής ασφάλειας.
Επίθεση πυραύλων νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Επίθεση Φρουρών κατά οργανώσεων που δρούσαν υπέρ ΗΠΑ-Ισραήλ

Το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση σε ομάδες κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, που, σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης, δρούσαν για ΗΠΑ και Ισραήλ και προσπάθησαν να μεταφέρουν αμερικανικά όπλα, χωρίς να διευκρινίζεται αν υπάρχουν θύματα.
Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Στρατιωτικά γυμνάσια των Φρουρών της Επανάστασης στην Τεχεράνη

Οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν έκαναν στρατιωτικά γυμνάσια στην Τεχεράνη, με τη συμμετοχή και της Μπασίτζ, σε κλίμα έντασης με ΗΠΑ και Ισραήλ. Τα σενάρια αφορούσαν μάχες κατά εχθρού, σύμφωνα με το δημόσιο Μέσο.