ΓΔ: 2273.49 -0.01% Τζίρος: 176.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:31:01
Πολύχρωμα σπίτια στη Γροιλανδία
Πανοραμική θέα οικισμού στη Γροιλανδία με χαρακτηριστικά πολύχρωμα σπίτια και θέα στη θάλασσα.

Ο βασιλιάς Φρειδερίκος επισκέπτεται τη Γροιλανδία τον Φεβρουάριο

Ο βασιλιάς της Δανίας Φρειδερίκος ανακοίνωσε πως θα επισκεφθεί τη Γροιλανδία την εβδομάδα από 16 Φεβρουαρίου, δηλώνοντας ανυπομονησία, ενώ η βασιλική αυλή δεν έκανε επιπλέον σχόλια.

Ο βασιλιάς της Δανίας Φρειδερίκος ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί τη Γροιλανδία την εβδομάδα που ξεκινά στις 16 Φεβρουαρίου, όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στη Λιθουανία.

«Ανυπομονώ να ταξιδέψω στη Γροιλανδία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βασιλιάς, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του για την επικείμενη επίσκεψη.

Σε ερώτηση του Reuters για περισσότερες λεπτομέρειες, η βασιλική αυλή δεν προχώρησε σε περαιτέρω σχόλια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Λάργκο Σόφιας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σόφια υποδέχεται τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Σχεδιασμού 2026 τον Ιούνιο

Η Σόφια θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Σχεδιασμού και το σχετικό φεστιβάλ τον Ιούνιο, με διαλέξεις, εργαστήρια και εκθέσεις, αναδεικνύοντας την πόλη ως νέο κόμβο στην ευρωπαϊκή σκηνή σχεδιασμού.
Προτομή Νίκος Καζαντζάκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταξίδια του Καζαντζάκη αναγνωρίζονται ως Ευρωπαϊκή Διαδρομή

Ο Νίκος Καζαντζάκης ταξίδεψε αναζητώντας και γεφύρωσε πολιτισμούς, ενώ τώρα η πρωτοβουλία «Ευρωπαϊκοί Δρόμοι του Νίκου Καζαντζάκη» αποσκοπεί σε αναγνώριση από το Συμβούλιο της Ευρώπης, ιδρύοντας νέο πολιτιστικό σωματείο.
Στοίβα βιβλίων
ΔΙΕΘΝΗ

Έφυγε από τη ζωή ο Ολλανδός συγγραφέας Σέις Νόοτεμποομ

Πέθανε σε ηλικία 92 ετών ο Ολλανδός συγγραφέας Σέις Νόοτεμποομ, στη Μενόρκα όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια. Ένας από τους κορυφαίους μεταπολεμικούς Ευρωπαίους συγγραφείς, είχε τιμηθεί με πολλά βραβεία για το έργο του.
Πολύχρωμα σπίτια στη Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Αισιόδοξη η Δανία μετά τις συνομιλίες με ΗΠΑ για τη Γροιλανδία

Οι συνομιλίες Δανίας, Γροιλανδίας και ΗΠΑ για το αυτόνομο έδαφος ήταν εποικοδομητικές, δήλωσε ο Δανός ΥΠΕΞ, αν και δεν υπήρξε ακόμη αποτέλεσμα. "Είμαι πιο αισιόδοξος σήμερα από ό,τι πριν μία εβδομάδα", ανέφερε.
Σημαίες ΗΠΑ και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Η διαμάχη για τη Γροιλανδία αφυπνίζει στρατηγικά την Ευρώπη

Ο Μακρόν τόνισε ότι η διαμάχη για τη Γροιλανδία αποτελεί «στρατηγική αφύπνιση» για την Ευρώπη, με έμφαση στην κυριαρχία, την ασφάλεια της Αρκτικής και την αντιμετώπιση ξένης παρέμβασης, εκφράζοντας αλληλεγγύη σε Δανία και Γροιλανδία.