ΓΔ: 2313.62 1.49% Τζίρος: 644.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
Σκηνή από κατεστραμμένο κτίριο στην Ουκρανία μετά από ρωσική επίθεση.

Ζελένσκι: Ρωσικό πλήγμα σε τρένο, τρομοκρατική ενέργεια με 4 νεκρούς

Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε «τρομοκρατική ενέργεια» τη ρωσική επίθεση με drone σε τρένο στη Χάρκοβο, που είχε τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς. Το τρένο μετέφερε 200 επιβάτες, ενώ το πλήγμα στοίχισε τη ζωή σε 4 άτομα.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καταδίκασε ως «τρομοκρατική ενέργεια» τη ρωσική επίθεση με drones που σημειώθηκε στην περιφέρεια του Χαρκόβου, στοχεύοντας επιβατική αμαξοστοιχία και προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ατόμων.

Σε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ζελένσκι τόνισε ότι «σε οποιαδήποτε χώρα, επίθεση με drone εναντίον επιβατικής αμαξοστοιχίας θα αντιμετωπιζόταν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο… ως τρομοκρατική ενέργεια».

Το τρένο είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από το Τσοπ, κοντά στα δυτικά σύνορα της Ουκρανίας με την Ουγγαρία και τη Σλοβακία, με προορισμό την πόλη Μπαρβίνκοβε στην περιφέρεια του Χαρκόβου. Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, «περισσότεροι από 200 άνθρωποι επέβαιναν στο τρένο και 18 βρίσκονταν στο βαγόνι που επλήγη» από το ρωσικό drone.

Ο απολογισμός μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Ζελένσκι, κάνει λόγο για τέσσερις επιβεβαιωμένους θανάτους από την επίθεση, στην οποία συμμετείχαν τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Επιπλέον, δύο άτομα τραυματίστηκαν, ενώ τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες για τέσσερις αγνοούμενους.

Ο Ζελένσκι υπογράμμισε ότι «η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει για αυτά που κάνει» και κάλεσε τους συμμάχους της Ουκρανίας να εντείνουν τις πιέσεις προς τη Μόσχα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένη πολυκατοικία Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο δήμαρχος Κιέβου προτρέπει κατοίκους να φύγουν λόγω έλλειψης θέρμανσης

Ρωσικά χτυπήματα προκάλεσαν τέσσερις νεκρούς και άφησαν χωρίς θέρμανση το μισό Κίεβο, με τον δήμαρχο να καλεί σε προσωρινή εκκένωση. Ο Ζελένσκι ζήτησε από τις δημοτικές αρχές να δώσουν λύσεις αντί να αποφεύγουν τα προβλήματα.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Επτά νεκροί από ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό

Ρωσικό χτύπημα με βαλλιστικό πύραυλο σε λιμενικές εγκαταστάσεις της Οδησσού προκάλεσε επτά νεκρούς και 15 τραυματίες, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη. Η επίθεση σημειώθηκε αργά το βράδυ, στη Μαύρη Θάλασσα.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδροί αεροπορικοί βομβαρδισμοί σε Ουκρανία και Ρωσία, νεκροί και στις δύο πλευρές

Τουλάχιστον έξι νεκροί στο Κίεβο και τρεις στη Ρωσία έπειτα από μαζικές επιδρομές με πυραύλους και drones. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν εν μέσω διαφωνιών για τα ειρηνευτικά σχέδια και νέας συνεδρίασης της «Συμμαχίας των προθύμων».
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί και έξι τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο

Δύο νεκροί και έξι τραυματίες είναι ο απολογισμός ρωσικής επίθεσης τη νύχτα στο Κίεβο, όπως ανακοίνωσαν οι ουκρανικές υπηρεσίες. Προκλήθηκαν ζημιές σε πολυκατοικίες στις συνοικίες Ντνιπρόφσκι και Πετσέρσκι.