ΓΔ: 2294.87 0.26% Τζίρος: 185.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:54:42
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
Ο Ντόναλντ Τραμπ απευθύνεται από το Οβάλ Γραφείο με αμερικανικές σημαίες στο φόντο.

Τραμπ: Αυξάνει στο 25% τους δασμούς σε εισαγωγές από Ν. Κορέα

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε αύξηση των δασμών στο 25% για αυτοκίνητα, ξυλεία και φαρμακευτικά προϊόντα από τη Νότια Κορέα, κατηγορώντας τη Σεούλ ότι δεν τηρεί την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την αύξηση των δασμών στο 25% για τις εισαγωγές αυτοκινήτων, ξυλείας και φαρμακευτικών προϊόντων από τη Νότια Κορέα. Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω της μη εφαρμογής της εμπορικής συμφωνίας από τη Σεούλ, όπως υποστηρίζει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, ο Τραμπ δήλωσε ότι «επειδή η κορεατική Βουλή δεν έχει θέσει σε ισχύ την ιστορική εμπορική συμφωνία (με τις ΗΠΑ), κάτι που είναι δικαίωμά τους, αυξάνω τους δασμούς σε αυτοκίνητα, ξυλεία και φαρμακευτικά προϊόντα από τη Νότια Κορέα, και όλους τους άλλους ανταποδοτικούς δασμούς από 15% σε 25%».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δασμοί ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Σχέδιο μείωσης δασμών σε εισαγόμενα προϊόντα χάλυβα και αλουμινίου

Ο Τραμπ σκοπεύει να μειώσει ορισμένους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο, καθώς οι τιμές κονσερβών και ταψιών έχουν αυξηθεί, προκαλώντας ανησυχία στους Αμερικανούς ενόψει των εκλογών, σύμφωνα με τη Financial Times.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Τραμπ υπέγραψε διάταγμα για δασμούς σε χώρες με εμπόριο με Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα για επιβολή δασμών 25% σε χώρες που συναλλάσσονται με το Ιράν, ενώ Ουάσινγκτον και Τεχεράνη πραγματοποίησαν συνομιλίες στο Ομάν μετά από μακρά περίοδο εντάσεων.
Μαρκ Κάρνεϊ στο Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Καρνέι: Οι απειλές Τραμπ για δασμούς είναι διαπραγματευτική τακτική

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Μαρκ Κάρνεϊ χαρακτήρισε τις απειλές του Τραμπ για δασμούς 100% μέρος στρατηγικής διαπραγματεύσεων και τόνισε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την αναθεώρηση της USMCA με ΗΠΑ και Μεξικό.
ΗΠΑ και Κίνα χρήματα
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Η συμφωνία με Οτάβα δεν στρέφεται κατά τρίτων μετά τις απειλές Τραμπ

Η Κίνα ξεκαθάρισε πως η νέα εμπορική της συμφωνία με τον Καναδά δεν στρέφεται εναντίον άλλων χωρών, ενώ ο Καναδάς αναζητά νέες αγορές στην Ασία και Ευρώπη, εν μέσω αμερικανικών απειλών για αυξημένους δασμούς.