ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ηλεκτρονική απάτη προειδοποίηση

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Η Ρωσία τεστάρει την Ευρώπη με υβριδικές επιθέσεις

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Γιόχαν Βάντεφουλ ανέφερε πως η Ρωσία ασκεί πιέσεις στην Ευρώπη με υβριδικές ενέργειες, όπως σαμποτάζ υποθαλάσσιων καλωδίων, παρεμβολές GPS και δημιουργία σκιώδους στόλου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γιόχαν Βάντεφουλ, δήλωσε ότι η Ρωσία δοκιμάζει τις αντοχές των ευρωπαϊκών χωρών μέσω υβριδικών τακτικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ενέργειες περιλαμβάνουν την καταστροφή υποθαλάσσιων καλωδίων, την παρεμβολή σημάτων GPS και την ανάπτυξη ενός σκιώδους στόλου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ συζητά νέες κυρώσεις κατά Ρωσίας, απορρίπτει εκφοβισμό

Η ΕΕ παραμένει αμετακίνητη παρά τις ρωσικές υβριδικές επιθέσεις και δεσμεύεται να στηρίξει την Ουκρανία, δήλωσε η Κάγια Κάλας, σημειώνοντας ότι ο στόχος της Ρωσίας είναι να παρεμποδίσει τη βοήθειά τους προς την Ουκρανία χωρίς να το επιτυγχάνει.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ο καγκελάριος Μερτς προειδοποιεί για αύξηση υποθέσεων κατασκοπείας

Ο καγκελάριος Μερτς προειδοποίησε για αύξηση υποθέσεων κατασκοπείας στη Γερμανία, μετά τη σύλληψη Ουκρανού που κατηγορείται πως παρέδιδε στρατιωτικά μυστικά στη Ρωσία. Τόνισε ότι η χώρα παραμένει στόχος εντατικής κατασκοπείας.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη Ουκρανού στη Γερμανία για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

Στο Βρανδεμβούργο συνελήφθη Ουκρανός ύποπτος για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας, κατηγορούμενος ότι μετέφερε σε ρωσική υπηρεσία στοιχεία για παραγωγή τεθωρακισμένων, πυρομαχικών και εκρηκτικών, ανακοίνωσε η Εισαγγελία.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Προειδοποίηση για αυξημένο κίνδυνο σύγκρουσης με Ρωσία

Ο επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών Μάρτιν Γιέγκερ προειδοποίησε για νέα, πιο επικίνδυνη αντιπαράθεση με τη Μόσχα, τονίζοντας τον κίνδυνο άμεσης σύγκρουσης και επιθέσεων στη Γερμανία από τη Ρωσία.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Στήριξη ΕΕ και Γαλλίας στην Εσθονία για τις κατηγορίες κατά Ρωσίας

Η ΕΕ και η Γαλλία εξέφρασαν πλήρη αλληλεγγύη στην Εσθονία για την επίθεση σε εργοστάσιο αμυντικού εξοπλισμού, για την οποία κατηγορείται η Ρωσία. Επισημαίνουν ότι η Μόσχα επιχειρεί να εκφοβίσει την Ευρώπη και να αποδυναμώσει τη στήριξη στην Ουκρανία.
Κάγια Κάλας Συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Πρώτη συζήτηση ΕΕ για μηχανισμό κατά υβριδικών απειλών Ρωσίας

Η Κάγια Κάλας τόνισε την ανάγκη ευρωπαϊκής αντίδρασης στις υβριδικές ρωσικές επιθέσεις, προτείνοντας νέο μηχανισμό έκτακτης ανάγκης στην ΕΕ, συμπληρωματικό του ΝΑΤΟ, ώστε τα κράτη-μέλη να συντονίζονται καλύτερα και γρηγορότερα.