ΓΔ: 2300.54 2.11% Τζίρος: 160.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:20:01
Βλαντιμίρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
Φώτο: Shutterstock

Βρετανία: Ο Στάρμερ ανησυχεί για τον ρόλο Πούτιν στο «Συμβούλιο Τραμπ»

Ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ εξέφρασε ανησυχία για τη συμμετοχή Πούτιν στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ, τονίζοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος ηγείται πολέμου στην Ουκρανία και θα πρέπει να διατηρηθεί η προσοχή σε αυτό το ζήτημα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ εξέφρασε την ανησυχία του για την ενδεχόμενη συμμετοχή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο Συμβούλιο Ειρήνης που συγκρότησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Την Τετάρτη, ο Τραμπ δήλωσε πως ο Πούτιν αποδέχθηκε την πρόσκληση που του απηύθυνε. Ωστόσο, αργότερα ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο συμμετοχής προτού απαντήσει οριστικά.

Σε συνέντευξή του στο Channel 4 News, ο Στάρμερ τόνισε: «Προφανώς έχω ανησυχία για την παρουσία του Πούτιν σε ένα Συμβούλιο Ειρήνης». Επισήμανε ότι ο Ρώσος ηγέτης «διεξάγει πόλεμο σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Πέφτουν βροχή οι βόμβες στην Ουκρανία», προσθέτοντας πως «δεν πρέπει να αφήσουμε τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας να μας αποπροσανατολίσουν».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κιρ Στάρμερ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ο Στάρμερ δεν σκοπεύει να συνομιλήσει με τον Πούτιν

Ο Κιρ Στάρμερ δεν σκοπεύει να συνομιλήσει με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ, δίνοντας έμφαση στη στήριξη προς την Ουκρανία και επισημαίνοντας πως ο Πούτιν δεν δείχνει διάθεση για ειρήνη.
Σημαία Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανός πρωθυπουργός: Στήριξη για δίκαιη ειρήνη και πίεση στη Ρωσία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε στην τηλεδιάσκεψη της «Συμμαχίας των Προθύμων» την ανάγκη ενότητας και συνέχισης της στήριξης στην Ουκρανία και χαιρέτισε τις αμερικανικές προσπάθειες για επίτευξη δίκαιης και διαρκούς ειρήνης.
Ντόναλντ Τραμπ και Κιρ Στάρμερ
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ και Τραμπ συζήτησαν για Ουκρανία, Γάζα και Ιράν σε τηλεφώνημα

Ο Κιρ Στάρμερ συνομίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ για Ουκρανία, Γάζα και το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Ο Βρετανός πρωθυπουργός καταδίκασε τις ρωσικές επιθέσεις και τόνισε τη σημασία ανθρωπιστικής βοήθειας και ειρηνευτικών προσπαθειών.
αμερικανικά πυρηνικά όπλα
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Θα προστατεύσουμε το Ντιέγκο Γκαρσία με στρατό αν χαθεί η συμφωνία

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πως διατηρεί το δικαίωμα να στρατιωτική προστασία της αμερικανοβρετανικής βάσης στα Τσάγκος, μετά από συνομιλίες με τον Στάρμερ, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία παραχώρησης κυριαρχίας στον Μαυρίκιο «μεγάλη βλακεία».