ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Μαρκ Ρούτε στη Σύνοδο

Ρούτε: Συνομιλίες με Τραμπ για Αρκτική - Γροιλανδία και Ουκρανία

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, συζήτησε με τον Ντόναλντ Τραμπ για την ασφάλεια της Αρκτικής και τόνισε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στην Ουκρανία. Διεξάγονται συνομιλίες για τον περιορισμό πρόσβασης Κίνας-Ρωσίας στη Γροιλανδία.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, δήλωσε ότι είχε συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την ασφάλεια στην περιοχή της Αρκτικής, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Όπως ανέφερε ο Ρούτε, επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσαν οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να διασφαλιστεί ότι Κίνα και Ρωσία δεν θα αποκτήσουν πρόσβαση στην οικονομία ή στρατιωτική παρουσία στη Γροιλανδία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στην υποστήριξη της Ουκρανίας, επισημαίνοντας ότι «ποτέ δεν αμφέβαλε» για τη στάση του Τραμπ υπέρ της ουκρανικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας.

Ο Ρούτε τόνισε τη σημασία της διατήρησης της προσήλωσης στη στήριξη της Ουκρανίας, σημειώνοντας πως είναι κρίσιμο να μην υπάρξουν λανθασμένοι χειρισμοί στην υπόθεση αυτή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο AfD Γερμανία
ΔΙΕΘΝΗ

Η AfD Γερμανίας ζητά ουδέτερη Ουκρανία και προσέγγιση με Ρωσία

Η AfD επιβεβαιώνει στενές σχέσεις με τις ΗΠΑ του Τραμπ και ζητά διακοπή της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, επαναλειτουργία των Nord Stream και νέες συνομιλίες με Ρωσία-ΗΠΑ. Προτείνει η Ουκρανία να μην ενταχθεί σε ΝΑΤΟ-ΕΕ.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ και ΝΑΤΟ κατέληξαν σε συμφωνία για το μέλλον της Γροιλανδίας

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την απόσυρση της απειλής δασμών σε ευρωπαϊκές χώρες, μετά από συμφωνία πλαισίου με το ΝΑΤΟ για το μέλλον της Γροιλανδίας, δηλώνοντας πως πρόκειται για μια εξαιρετική λύση για ΗΠΑ και κράτη-μέλη.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ από Νταβός: Η κρίση στην Ουκρανία αφορά ΝΑΤΟ και Ευρώπη, όχι τις ΗΠΑ

Ο Ντ. Τραμπ, μιλώντας στο Νταβός, είπε ότι το βάρος για την Ουκρανία πρέπει να το σηκώσουν ΝΑΤΟ και Ευρώπη, όχι οι ΗΠΑ. Έθεσε θέμα κόστους και οφέλους για την Ουάσινγκτον και προανήγγειλε συνάντηση με τον Β. Ζελένσκι.
Μαρκ Ρούτε στη Σύνοδο
ΔΙΕΘΝΗ

Μαρκ Ρούτε: Διπλωματία στη Γροιλανδία, προτεραιότητα στην Ουκρανία

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, δήλωσε στο Νταβός ότι απαιτείται «μελετημένη διπλωματία» απέναντι στις απειλές Τραμπ για τη Γροιλανδία, τονίζοντας πως προτεραιότητα πρέπει να παραμείνει η Ουκρανία και η ασφάλεια Δύσης.
Ντόναλντ Τραμπ Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Ράσμουσεν: «Φτάνει με τις κολακείες στον Τραμπ» για το ζήτημα Γροιλανδίας

Ο Άντερς Φογκ Ράσμουσεν χαρακτήρισε τις απειλές Τραμπ ως τη σοβαρότερη κρίση στην ιστορία του ΝΑΤΟ και ζήτησε να σταματήσει η «κολακεία» στον Αμερικανό πρόεδρο, προειδοποιώντας για οικονομικά αντίποινα από την Ευρώπη.
Μάρκο Ρούμπιο κατάθεση
ΔΙΕΘΝΗ

Στη Γενεύη ο Ρούμπιο για συνομιλίες με Ευρωπαίους για το Ουκρανικό

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, έφτασε στη Γενεύη για κρίσιμες συνομιλίες με Ουκρανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους σχετικά με το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία, το οποίο ανησυχεί το Κίεβο λόγω πιθανής συνθηκολόγησης.