ΓΔ: 2327.44 3.30% Τζίρος: 320.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κτήριο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Το κτήριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο με τις σημαίες της Ε.Ε. μπροστά.

Έκτακτη ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής για τις απειλές Τραμπ κατά της Γροιλανδίας

Εξαιρετική ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής συγκαλείται την Πέμπτη βράδυ λόγω των απειλών Τραμπ κατά της Γροιλανδίας, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Έκτακτη ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η σύνοδος συγκαλείται ως απάντηση στις απειλές του Τραμπ κατά της Γροιλανδίας.

Στην ατζέντα της έκτακτης συνόδου κορυφής θα βρεθούν οι διατλαντικές σχέσεις, όπως διευκρίνισε η εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες G7
ΔΙΕΘΝΗ

Έκκληση Γερμανού Υπ. Άμυνας για σταθερή εταιρική σχέση με ΗΠΑ

Ο Μπόρις Πιστόριους ζήτησε αξιόπιστη συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης με έμφαση στη συλλογική αμυντική ικανότητα, τονίζοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν πρέπει να υλοποιούνται μονομερώς από ένα κράτος.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη πρέπει να ξεπεράσει τα εμπόδια της

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισε πως η Ευρώπη πρέπει να άρει τα εσωτερικά εμπόδια στην ανταγωνιστικότητα και να ολοκληρώσει την ενιαία αγορά, για να γίνει παγκόσμιος γίγαντας, ζητώντας ταχύτερη πρόσβαση σε κεφάλαια και απλούστερους κανόνες.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία στο χαμηλότερο επίπεδο, λέει το Ινστιτούτο Κιέλου

Το 2025, η στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο, κυρίως από ευρωπαϊκές χώρες, καθώς οι ΗΠΑ μείωσαν τις συνεισφορές τους, σύμφωνα με το Ινστιτούτο του Κιέλου. Η βοήθεια ήταν μικρότερη και από αυτή του 2022.