ΓΔ: 2064.77 -0.60% Τζίρος: 491.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κεντρική πλατεία Λευκωσίας
Φώτο: Shutterstock

Βρετανία: Ταξιδιωτική προειδοποίηση για Μέση Ανατολή και Κύπρο λόγω Ιράν

Το βρετανικό ΥΠΕΞ ενημερώνει τις ταξιδιωτικές οδηγίες για χώρες στη Μέση Ανατολή, μεταξύ τους και η Κύπρος, λόγω αυξημένου κινδύνου περιφερειακής έντασης από την κρίση στο Ιράν.

Το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε νέα ταξιδιωτική οδηγία για τουλάχιστον 18 χώρες στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, διαπιστώνεται αυξημένος κίνδυνος περιφερειακής έντασης λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης και της βίας στο Ιράν.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο καλεί τους βρετανούς πολίτες να λαμβάνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους σε χώρες όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κύπρος, η Αίγυπτος, η Τουρκία, το Ομάν, η Ιορδανία, το Κατάρ και άλλες περιοχές.

Το Φόρεϊν Όφις επισημαίνει ότι η κλιμάκωση της έντασης ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στα ταξίδια και να έχει απρόβλεπτες επιπτώσεις για τους ταξιδιώτες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ράντκλιφ Κάμερα Οξφόρδης
ΔΙΕΘΝΗ

Ηνωμένο Βασίλειο: Προσωρινή απομάκρυνση προσωπικού από το Ιράν

Η Βρετανία απομάκρυνε προσωρινά το προσωπικό της από το Ιράν λόγω αυξημένων κινδύνων, με την πρεσβεία να λειτουργεί εξ αποστάσεως και ελάχιστη προξενική στήριξη. Ο Τραμπ ξεκαθάρισε πως δεν θα επιτρέψει στην Τεχεράνη πυρηνικό όπλο.
Γιώργος Γεραπετρίτης χαμογελαστός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης από Βερολίνο: Διπλωματία και ασφάλεια στα Στενά του Χορμούζ

Ο ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτης χαρακτήρισε την επίσκεψή του στο Βερολίνο ως επιβεβαίωση της συμπόρευσης Ελλάδας-Γερμανίας. Επεσήμανε τη σημασία της ελεύθερης ναυσιπλοΐας περνώντας τα Στενά του Χορμούζ και απέκλεισε ελληνική στρατιωτική εμπλοκή στον Κόλπο.
Κιρ Στάρμερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ: Δεν θα εμπλακεί η Βρετανία σε διευρυμένο πόλεμο με το Ιράν

Ο Κιρ Στάρμερ τόνισε πως το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα εμπλακεί σε ευρύτερο πόλεμο με το Ιράν, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των Βρετανών και την αποκλιμάκωση της κρίσης, ενώ ζήτησε να τερματιστεί ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή το συντομότερο.
Ντόναλντ Τραμπ και Κιρ Στάρμερ
ΔΙΕΘΝΗ

Άρνηση Στάρμερ σε Τραμπ για αποστολή βρετανικών πολεμικών στη Μέση Ανατολή

Ο Βρετανός πρωθυπουργός αρνήθηκε στον Τραμπ να στείλει πολεμικά πλοία στη Μέση Ανατολή για την προστασία των πετρελαιοφόρων, προτιμώντας τη χρήση drones για ενίσχυση της ασφάλειας στη ναυσιπλοΐα του Χορμούζ.
μαχητικό F35 αεροσκάφος
ΔΙΕΘΝΗ

Στόχος αμερικανικών επιθέσεων το ιρανικό πετρελαϊκό νησί Χαργκ

Η νήσος Χαργκ, απ’ όπου φεύγει το 90% του ιρανικού πετρελαίου, βομβαρδίστηκε χθες από τις ΗΠΑ. Βρίσκεται 30 χλμ από τις ακτές του Ιράν και μέχρι τώρα οι επιθέσεις την απέφευγαν λόγω της στρατηγικής της σημασίας.