ΓΔ: 2616.12 0.53% Τζίρος: 275.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
σημαία της Κίνας

Έρευνα στην Κίνα για ανταγωνισμό στις πλατφόρμες ταχείας διανομής τροφίμων

Η Κίνα ξεκίνησε έρευνα ανταγωνισμού για τις πλατφόρμες ταχείας διανομής τροφίμων, στοχεύοντας σε μονοπωλιακές πρακτικές και αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς προέκυψαν προβλήματα στη λειτουργία του κλάδου, ανακοίνωσε η SAMR.

Έρευνα ανταγωνισμού και αξιολόγησης για τις πλατφόρμες ταχείας διανομής τροφίμων ξεκίνησε το Κρατικό Συμβούλιο της Κίνας, όπως γνωστοποίησε η αρμόδια υπηρεσία εποπτείας της αγοράς (SAMR).

Η διαδικασία πραγματοποιείται από το γραφείο κατά των μονοπωλίων και την επιτροπή κατά του μη δίκαιου ανταγωνισμού, υπό την καθοδήγηση του Κρατικού Συμβουλίου και σύμφωνα με τη νομοθεσία περί μονοπωλίων που ισχύει στη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της SAMR.

Αξιωματούχος της επιτροπής επισήμανε ότι ο τομέας της ταχείας διανομής τροφίμων συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της κατανάλωσης, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και προωθεί τις τεχνολογικές καινοτομίες.

Ωστόσο, παρατηρούνται σημαντικά ζητήματα που επηρεάζουν τη λειτουργία του κλάδου, όπως το ύψος των επιδοτήσεων, ο έντονος ανταγωνισμός τιμών και οι προκλήσεις που σχετίζονται με τον έλεγχο της κυκλοφορίας στις πλατφόρμες παροχής υπηρεσιών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ουάνγκ Γι κινέζος υπουργός
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα προς Φιλιππίνες: Σεβασμός στις «κόκκινες γραμμές» ζητά ο ΥΠΕΞ

Ο Γουάνγκ Γι κάλεσε τη Μανίλα να σταματήσει τη «δυσφήμιση» κατά της Κίνας και να τηρεί τις «κόκκινες γραμμές», εν μέσω αυξημένων εντάσεων στη Νότια Σινική Θάλασσα. Κατηγόρησε μάλιστα για κακόβουλες παρεμβάσεις στις διμερείς σχέσεις.
Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα-Γερμανία: Ενίσχυση συνεργασίας για ψηφιακά έξυπνα οχήματα

Η ηλεκτροκίνηση και η τεχνητή νοημοσύνη αναδιαμορφώνουν την αυτοκινητοβιομηχανία, φέρνοντας Κίνα και Γερμανία πιο κοντά μέσω συνεργασιών. Στο WICV στο Πεκίνο, αξιωματούχοι τόνισαν την ανάγκη συντονισμού και σταθερής προόδου.
ηλεκτρικό αυτοκίνητο φόρτιση
ΔΙΕΘΝΗ

Έξυπνα οχήματα BAIC Motor δίνουν ώθηση στην αγορά αυτοκινήτου της Κίνας

Η κινεζική αγορά διασυνδεδεμένων οχημάτων αναπτύσσεται ραγδαία, με τα έξυπνα μοντέλα να πρωτοπορούν στην τεχνολογία και τον εμπορικό ανταγωνισμό. Το Arcfox AlphaS της BAIC Motor έχει διανύσει πάνω από 150.000 χλμ. σε δοκιμές ως τον Οκτώβριο.
Σημαίες Ρωσίας Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία και Κίνα ζητούν αποφυγή στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράν στη Μ. Ανατολή

Η Ρωσία χαρακτήρισε ανησυχητικές τις πληροφορίες για νέα στρατιωτική δράση κατά του Ιράν, ζητώντας εντατικές διπλωματικές προσπάθειες. Παράλληλα, η Κίνα τόνισε την ανάγκη για πολιτικές λύσεις στη Μέση Ανατολή.
Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Σι Τζινπίνγκ: Όχι σε γεωπολιτικές συγκρούσεις μεγάλων δυνάμεων στη Μ. Ανατολή

Ο Σι Τζινπίνγκ τόνισε στον σουλτάνο του Ομάν πως η Μέση Ανατολή δεν πρέπει να γίνει πεδίο σύγκρουσης μεγάλων δυνάμεων, δηλώνοντας πως η Κίνα στηρίζει τη διαρκή ειρήνη στην περιοχή, ενισχύοντας τη συνεργασία με τις αραβικές χώρες.
Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Διευκολύνσεις για ξένες επιχειρήσεις στο Λιμάνι Εμπορίου Χαϊνάν

Το Πεκίνο θεσπίζει 16 μέτρα για τη στήριξη ξένων επιχειρήσεων και επαγγελματιών στη ζώνη ελεύθερου εμπορίου της Χαϊνάν, με εστίαση σε τομείς όπως το εμπόριο ενέργειας, η υγεία και οι τελωνειακές διευκολύνσεις.