ΓΔ: 2451.62 -0.78% Τζίρος: 278.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά

Τα νέα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ ανέλαβαν καθήκοντα

Το Μπαχρέιν, η Κολομβία, η ΛΔ Κονγκό, η Λετονία και η Λιβερία ανέλαβαν ως Μη Μόνιμα Μέλη του ΣΑ ΟΗΕ, αντικαθιστώντας χώρες των οποίων έληξε η θητεία. Συνεχίζουν δίπλα σε Δανία, Ελλάδα, Πακιστάν, Παναμά και Σομαλία.

Το Μπαχρέιν, η Κολομβία, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Λετονία και η Λιβερία ανέλαβαν τη διετή θητεία τους ως μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Τα πέντε νέα μέλη αντικατέστησαν την Αλγερία, τη Γουιάνα, τη Δημοκρατία της Κορέας, τη Σιέρα Λεόνε και τη Σλοβενία, των οποίων οι θητείες ολοκληρώθηκαν τον προηγούμενο μήνα.

Τα νέα μέλη εντάσσονται στο Συμβούλιο μαζί με τα υπόλοιπα πέντε μη μόνιμα μέλη — τη Δανία, την Ελλάδα, το Πακιστάν, τον Παναμά και τη Σομαλία — που θα συνεχίσουν να υπηρετούν έως το τέλος του έτους. Παράλληλα, το Συμβούλιο Ασφαλείας απαρτίζεται από τις πέντε χώρες με μόνιμη παρουσία: την Κίνα, τη Γαλλία, τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ελλάδας Γαλλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινή δήλωση χωρών για την προστασία γυναικών στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας στηρίζουν ενέργειες για την προστασία γυναικών και κοριτσιών στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και χαιρετίζουν τις προσπάθειες για ισότιμη συμμετοχή τους στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΓ ΟΗΕ: Συγχαρητήρια στην Κολομβία για τις ειρηνικές εκλογές

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ συνεχάρη την Κολομβία για τις ειρηνικές εκλογές και τη νίκη του Αμπελάρδο δε λα Εσπριέγια, τονίζοντας τη μεγάλη συμμετοχή και τη συντονισμένη προσπάθεια των αρχών για ομαλή διεξαγωγή.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ρούμπιο προειδοποιεί για κίνδυνο εξάπλωσης διοδίων σε θαλάσσια περάσματα

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο προειδοποίησε ότι η επιβολή τελών διέλευσης στο Στενό του Ορμούζ θα προκαλούσε χάος, τονίζοντας πως οι ΗΠΑ θέλουν συμφωνία με το Ιράν, αλλά όχι με κάθε τίμημα.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Προειδοποίηση Ρούμπιο: Διόδια στο Ορμούζ ίσως επεκταθούν και αλλού

Ο Μάρκο Ρούμπιο τόνισε ότι οι ΗΠΑ διαφωνούν με την επιβολή τελών στο Στενό του Ορμούζ, προειδοποιώντας πως κάτι τέτοιο θα προκαλούσε χάος και θα δημιουργούσε επικίνδυνο προηγούμενο για τις διεθνείς θαλάσσιες οδούς.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ συναντά εμίρη Κουβέιτ και πάει στη σύνοδο του Κόλπου

Ο Μάρκο Ρούμπιο συναντά σήμερα τον εμίρη του Κουβέιτ, αφού διαβεβαίωσε τα ΗΑΕ για τη δέσμευση των ΗΠΑ στην ασφάλεια του Κόλπου. Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κουβέιτ επαναλειτούργησε, με τον Ρούμπιο να τονίζει τη σημασία της συνεργασίας.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Διευρύνονται οι συμμαχίες του Ντ. Τραμπ στη Λατινική Αμερική

Η νίκη του Αμπελάρδο δε λα Εσπριέγια στην Κολομβία θεωρείται νέα επιτυχία της πολιτικής Τραμπ στη Λατινική Αμερική, όπου πολλές χώρες έχουν στραφεί δεξιά μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο.