ΓΔ: 2362.35 -0.17% Τζίρος: 467.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Φώτο: Shutterstock

Φον ντερ Λάιεν: Κομβικές οι σταθερές εγγυήσεις για Ουκρανία από την αρχή

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε στο Χ ότι υπήρξε σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες Τραμπ-Ζελένσκι για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις και πως η Ευρώπη θα συνεχίσει να στηρίζει Ουκρανία και ΗΠΑ στη διαδικασία.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αναφέρθηκε μέσω ανάρτησής της στο Χ στις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ, του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ευρωπαίων ηγετών. Όπως σημείωσε, η συζήτηση επικεντρώθηκε στη συνάντηση για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με τη φον ντερ Λάιεν, καταγράφηκε καλή πρόοδος στις συνομιλίες, γεγονός που χαιρετίστηκε από τους συμμετέχοντες. Τόνισε ότι η Ευρώπη παραμένει έτοιμη να συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με την Ουκρανία και τους εταίρους στις ΗΠΑ για την περαιτέρω εδραίωση αυτής της προόδου.

Η ίδια υπογράμμισε τη σημασία της ύπαρξης "ακλόνητων εγγυήσεων ασφάλειας από την πρώτη κιόλας ημέρα" ως βασικό στοιχείο για την επιτυχία των προσπαθειών αυτών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Επενδύσεις και ασφάλεια στην Αρκτική απέναντι σε Τραμπ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας στο Νταβός, δεσμεύτηκε για δυναμική απάντηση στις απειλές του Τραμπ κατά της Ευρώπης και υπογράμμισε πως η ΕΕ πρέπει να χτίσει μία νέα, ανεξάρτητη Ευρώπη, αξιοποιώντας τις τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Η ασφάλεια της Αρκτικής παραμένει προτεραιότητα για την ΕΕ

Η ασφάλεια της Αρκτικής είναι βασική προτεραιότητα για την ΕΕ, τόνισαν Φον ντερ Λάιεν και Κόστα, υπογραμμίζοντας τη σημασία της εδαφικής ακεραιότητας και εκφράζοντας αλληλεγγύη προς τη Δανία και τη Γροιλανδία.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κομισιόν υπόσχεται δυνατή απάντηση της ΕΕ στις απειλές Τραμπ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπογράμμισε στο Νταβός ξεκάθαρη απάντηση στις απειλές Τραμπ για Γροιλανδία και δασμούς, υποστηρίζοντας ότι τα γεωπολιτικά σοκ οδηγούν την ΕΕ σε πιο ανεξάρτητη πορεία.
Σημαίες G7
ΔΙΕΘΝΗ

Αυξάνεται η δυσπιστία προς τις ΗΠΑ στη Γαλλία, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση δείχνει ότι το 51% των Γάλλων βλέπει τις ΗΠΑ του Τραμπ ως μελλοντική στρατιωτική απειλή, ενώ το 42% τις θεωρεί εχθρική χώρα, σημειώνοντας σημαντική πτώση στην εμπιστοσύνη προς τον άλλοτε παραδοσιακό σύμμαχο.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Διεθνής Αμνηστία: Καλεί την Ευρώπη να αντιδράσει στις πολιτικές του Τραμπ

Η Ευρώπη πρέπει να πάψει να προσπαθεί να κατευνάσει τον Τραμπ και να αντισταθεί σε αυταρχικούς ηγέτες που απειλούν τη διεθνή τάξη, όπως τόνισε η επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας, Ανιές Καλαμάρ. «Διακυβεύεται η αξιοπιστία της Ευρώπης».
Μαρκ Ρούτε στη Σύνοδο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούτε: Συζήτησα με Τραμπ για την ασφάλεια σε Γροιλανδία και Αρκτική

Ο γγ του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε δήλωσε πως συζήτησε με τον πρόεδρο Τραμπ για τη ζώνη ασφαλείας στη Γροιλανδία και την Αρκτική, ενώ τόνισε ότι θα συναντηθούν στο Νταβός, εν μέσω ευρωπαϊκών ανησυχιών για απειλές επιπλέον δασμών από τις ΗΠΑ.