ΓΔ: 2472.71 -1.36% Τζίρος: 41.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:48:36
Καταγραφή σεισμού όργανο

Σεισμός 7 Ρίχτερ στη βορειοανατολική Ταϊβάν χωρίς τραυματίες

Ισχυρός σεισμός 7 Ρίχτερ σημειώθηκε ανοιχτά της Γιλάν, στα βορειοανατολικά της Ταϊβάν. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή σοβαρές ζημιές, ούτε εκδόθηκε ειδοποίηση για τσουνάμι. Η δόνηση έγινε αισθητή στην Ταϊπέι.

Ισχυρός σεισμός 7 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στα ανοιχτά της βορειοανατολικής Ταϊβάν, περίπου 32 χιλιόμετρα από την παραθαλάσσια πόλη Γιλάν, σύμφωνα με ανακοίνωση του μετεωρολογικού οργανισμού της νήσου.

Η δόνηση καταγράφηκε στις 23:05 τοπική ώρα (17:05 ώρα Ελλάδας). Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή σοβαρές υλικές ζημιές. Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ταρακουνήθηκαν κτίρια στην πρωτεύουσα Ταϊπέι, ενώ το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 73 χιλιόμετρα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ταϊβάν βρίσκεται σε διαδικασία εκτίμησης των πιθανών ζημιών.

Η εταιρεία TSMC, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ημιαγωγών παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι εκκενώθηκε μικρός αριθμός εγκαταστάσεων στο επιστημονικό πάρκο Σιντσού, όπου και η έδρα της, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Ο σημερινός σεισμός ακολουθεί δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών που σημειώθηκε πριν από τρεις ημέρες.

Η Ταϊβάν βρίσκεται κοντά στη συμβολή δύο τεκτονικών πλακών, γεγονός που την καθιστά επιρρεπή σε σεισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι το 2016 περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από σεισμό στη νότια Ταϊβάν, ενώ το 1999 σεισμός 7,3 βαθμών προκάλεσε τον θάνατο άνω των 2.000 ανθρώπων στο νησί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καταγραφή σεισμού όργανο
ΔΙΕΘΝΗ

Περού: Κήρυξη έκτακτης ανάγκης μετά τον ισχυρό σεισμό

Η κυβέρνηση του Περού κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε κεντρική περιοχή των Άνδεων, μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που προκάλεσε τουλάχιστον έξι θανάτους και εκτεταμένες ζημιές, για την προστασία των πληγέντων πολιτών.
Σεισμογράφος μετρά σεισμό
ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός 5 Ρίχτερ ταρακούνησε τη νοτιοανατολική Τουρκία

Σεισμός 5 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί στο Μπαταλγκαζί της Μαλάτειας, ΝΑ Τουρκία, και έγινε αισθητός σε πολλές επαρχίες. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί, σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών.
Κατεστραμμένο κτίριο σεισμού Μαρόκο
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Πάνω από 4.100 νεκροί από τον σεισμό, αναφέρει νέος απολογισμός

Οι νεκροί από τους δύο ισχυρούς σεισμούς στη Βενεζουέλα ξεπέρασαν τους 4.000, ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 16.740, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής. Υπάρχουν φόβοι για περαιτέρω αύξηση των θυμάτων.
Δορυφορική εικόνα τυφώνα
ΔΙΕΘΝΗ

Σε επιφυλακή Ταϊβάν και Ιαπωνία λόγω του τυφώνα Μπάβι

Η Ταϊβάν λαμβάνει μέτρα ενόψει του ισχυρού τυφώνα Μπάβι, του πιο σφοδρού από το 1995. Οι αρχές προειδοποιούν για έντονους ανέμους και πιθανά προβλήματα σε Κεελούνγκ, Γιλάν και άλλες περιοχές, καλώντας τους πολίτες σε επαγρύπνηση.