ΓΔ: 2206.3 -0.21% Τζίρος: 281.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαία Κίνας οικονομία
Η σημαία της Κίνας με οικονομικά γραφήματα υποδηλώνει τις οικονομικές εξελίξεις της χώρας.

Κίνα: Η ψηφιακή κατανάλωση έφτασε το 46,5% των δαπανών ως τον Ιούνιο

Στο Α' εξάμηνο του 2025, η ψηφιακή κατανάλωση στην Κίνα έφτασε τα 9,37 τρισ. γιουάν, αποτελώντας το 46,5% της συνολικής κατανάλωσης. Πάνω από 958 εκατ. καταναλωτές έγιναν ψηφιακοί, το 85,3% των χρηστών του διαδικτύου.

Σημαντική άνοδο σημείωσε η ψηφιακή κατανάλωση στην Κίνα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2025, καθώς εκτιμάται στα 9,37 τρισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 1,14 τρισεκατομμύρια ευρώ). Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 46,5% των συνολικών καταναλωτικών δαπανών των νοικοκυριών, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το China Internet Network Information Center.

Η ίδια αναφορά δείχνει ότι μέχρι τον Ιούνιο, οι ψηφιακοί καταναλωτές στην Κίνα ξεπέρασαν τα 958 εκατομμύρια, δηλαδή το 85,3% του συνόλου των χρηστών του διαδικτύου στη χώρα.

Η διαδικτυακή κατανάλωση δεν αφορά μόνο τους νέους ή τους κατοίκους των αστικών κέντρων. Η Γενιά Z, γνωστή και ως “ψηφιακοί ιθαγενείς”, καλύπτει το 27,2% των ψηφιακών καταναλωτών.

Αξιοσημείωτη είναι και η συμμετοχή των ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω, που αποτελούν το 12,2% των αγοραστών μέσω διαδικτύου.

Επιπλέον, το 26% των ψηφιακών καταναλωτών προέρχεται από αγροτικές περιοχές και συμμετέχει σε διαδικτυακά προγράμματα επιδοτήσεων για τις αγορές τους, με ποσοστά παρόμοια με εκείνα των κατοίκων των πόλεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο φόρτιση
ΔΙΕΘΝΗ

Νέες ευρωπαϊκές οδηγίες για την τιμολόγηση κινεζικών ηλεκτρικών ΙΧ

Η ΕΕ και το υπουργείο Εμπορίου Κίνας εξετάζουν άρση δασμών σε κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα, όπως το Cupra Tavascan, εφόσον οι εταιρείες περιορίσουν τις εισαγωγές και θέσουν ελάχιστες τιμές πώλησης, σύμφωνα με το Bloomberg.
ΗΠΑ Κίνα εμπορικός πόλεμος
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα σε Τραμπ: «Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας» μετά τους δασμούς 25%

Το Πεκίνο δηλώνει πως θα προστατεύσει «αποφασιστικά» τα δικαιώματα και τα συμφέροντά του μετά την ανακοίνωση Τραμπ για δασμούς 25% σε χώρες με εμπόριο με το Ιράν, ενώ παρακολουθεί και την ασφάλεια Κινέζων πολιτών.
σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Έρευνα στην Κίνα για ανταγωνισμό στις πλατφόρμες ταχείας διανομής τροφίμων

Η Κίνα ξεκίνησε έρευνα ανταγωνισμού για τις πλατφόρμες ταχείας διανομής τροφίμων, στοχεύοντας σε μονοπωλιακές πρακτικές και αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς προέκυψαν προβλήματα στη λειτουργία του κλάδου, ανακοίνωσε η SAMR.
Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Άμεση οργάνωση συστήματος κατοχύρωσης δικαιωμάτων δεδομένων

Το Πεκίνο επισπεύδει τη δημιουργία συστήματος καταγραφής δικαιωμάτων ιδιοκτησίας δεδομένων, με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίησή τους, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Δεδομένων, βασιζόμενο σε εμπειρία άλλων τομέων και καινοτόμες διαδικασίες.
Κουτί «Made in China»
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Αλλαγές στις φορολογικές επιστροφές εξαγωγών στην Κίνα

Το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι αλλάζει τις εκπτώσεις φόρου σε εξαγωγές φωτοβολταϊκών και προϊόντων μπαταριών, με σταδιακή κατάργησή τους έως το 2027, σύμφωνα με τις αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών και της Κρατικής Υπηρεσίας Φορολογίας.
Δεξαμενόπλοιο με κοντέινερ
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο κινεζικά τάνκερ από Βενεζουέλα επιστρέφουν Ασία χωρίς πετρέλαιο

Δύο κινεζικά υπερδεξαμενόπλοια που πήγαιναν στη Βενεζουέλα για να φορτώσουν πετρέλαιο, άλλαξαν πορεία και επιστρέφουν στην Ασία λόγω του αμερικανικού εμπάργκο και της πολιτικής κρίσης στη χώρα, σύμφωνα με την LSEG.