ΓΔ: 2667.04 -0.74% Τζίρος: 263.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία

Ιταλία: Έτοιμη να υπογράψει Mercosur αν διασφαλιστούν απαντήσεις αγροτών

Η ιταλική κυβέρνηση δηλώνει ότι είναι έτοιμη να υπογράψει τη συμφωνία με τη Mercosur, μόλις δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις στους αγρότες, οι οποίες εξαρτώνται από αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αναμένονται σύντομα.

Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι έτοιμη να υπογράψει τη συμφωνία με τη Mercosur, υπό την προϋπόθεση ότι θα δοθούν οι απαραίτητες απαντήσεις στα αιτήματα των αγροτών.

Όπως διευκρινίζεται, οι απαντήσεις αυτές εξαρτώνται από τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ενδέχεται να καθοριστούν σύντομα. Τη θέση αυτή υπογράμμισε η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι στο κοινοβούλιο και επανέλαβε στον πρόεδρο της Βραζιλίας, Λούλα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζόρτζια Μελόνι συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Προόδους στον διάλογο με Κομισιόν για τη συμφωνία Mercosur

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, υποστήριξε πως η έγκριση της συμφωνίας με τη Mercosur συνοδεύτηκε από διασφαλίσεις για τους αγρότες, αποζημιώσεις, ενίσχυση ελέγχων και δέσμευση της Κομισιόν για χρηματοδότηση στη γεωργία.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Σε 15 ημέρες οι πρώτες πληρωμές επιδοτήσεων στους αγρότες

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι η καταβολή των αγροτικών επιδοτήσεων ξεκινά σε 10-15 ημέρες, μόλις ολοκληρωθούν οι έλεγχοι που ζητά η Κομισιόν, διασφαλίζοντας νομιμότητα και διαφάνεια.
Ματέο Σαλβίνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Σαλβίνι: Η Ιταλία δεν θα δεχθεί πίσω μετανάστες από τη Γερμανία

Η Ιταλία δεν θα δεχτεί πίσω μετανάστες από τη Γερμανία στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με τον Ματέο Σαλβίνι, λόγω διαφωνιών για τη δευτερογενή μετανάστευση και τη δράση γερμανικών οργανώσεων στη Μεσόγειο.
Πρόσοψη τράπεζας κολώνες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΕΑΤ με «προίκα» 2 δισ. στηρίζει δάνεια έως 5 δισ. για μικρομεσαίες

Η αναβάθμιση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας από την ΕΕ φέρνει φθηνότερα δάνεια και εγγυήσεις για ΜμΕ, αγρότες και νοικοκυριά, ενώ καθιστά την τράπεζα βασικό εταίρο ευρωπαϊκών προγραμμάτων με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία.