ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:00:50
Λούβρο Πυραμίδα Παρίσι
Η γυάλινη Πυραμίδα του Λούβρου με φόντο το μουσείο στο Παρίσι.

Κλειστό το Λούβρο λόγω απεργίας, αποφάσισε το προσωπικό

Κλειστό παραμένει σήμερα το Μουσείο του Λούβρου λόγω απεργίας του προσωπικού για μισθολογικά και εργασιακά αιτήματα, επηρεάζοντας χιλιάδες επισκέπτες. Πρόσφατα το Μουσείο αντιμετώπισε κλοπή και ζημιές από διαρροή νερού.

Κλειστό παραμένει σήμερα το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, καθώς το προσωπικό προχώρησε σε απεργιακή κινητοποίηση διεκδικώντας βελτίωση των αποδοχών και των εργασιακών συνθηκών. Η εξέλιξη αυτή επηρεάζει χιλιάδες επισκέπτες του δημοφιλέστερου μουσείου παγκοσμίως.

Σύμφωνα με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους, περίπου 400 εργαζόμενοι συμμετείχαν στην απεργία, η οποία ανακοινώθηκε επισήμως μετά από γενική συνέλευση του προσωπικού. Η κινητοποίηση έρχεται σε μια περίοδο που το Λούβρο αντιμετωπίζει προκλήσεις, όπως η κλοπή κοσμημάτων αξίας 88 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο και πρόσφατα προβλήματα στις υποδομές, συμπεριλαμβανομένης διαρροής νερού που προκάλεσε ζημιές στη βιβλιοθήκη αιγυπτιακών αρχαιοτήτων.

Όπως αναφέρεται στον ιστότοπο του μουσείου, «λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων, το μουσείο είναι επί του παρόντος κλειστό». Τα συνδικάτα CGT και CFDT διευκρίνισαν ότι η απόφαση για απεργία ελήφθη ομόφωνα.

Η διοίκηση του Λούβρου ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε καταμέτρηση του προσωπικού που δεν συμμετέχει στην απεργία, ώστε να εξετάσει το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του μουσείου εντός της ημέρας.

Η εργατική δράση οργανώθηκε από τα συνδικάτα CFDT, CGT και Sud, με αφορμή τις «ολοένα και περισσότερο υποβαθμισμένες εργασιακές συνθήκες» και την ανεπαρκή στελέχωση. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση των συνδικάτων, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν «έναν διαρκώς αυξανόμενο φόρτο εργασίας» και «αντιφατικές οδηγίες» που δυσχεραίνουν την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Μεταξύ των αιτημάτων των συνδικάτων είναι η πρόσληψη περισσότερου μόνιμου προσωπικού, κυρίως στους τομείς ασφάλειας και εξυπηρέτησης επισκεπτών, καθώς και η συνολική βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Επιπλέον, εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πρόσφατη αύξηση κατά 45% της τιμής του εισιτηρίου για μη Ευρωπαίους τουρίστες, μέτρο που έχει στόχο τη χρηματοδότηση ανακαινίσεων.

Το Μουσείο του Λούβρου δέχεται καθημερινά περίπου 30.000 επισκέπτες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μουσείο Λούβρου Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Παρατείνεται η απεργία στο Λούβρο - Κλειστό παραμένει το μουσείο

Το προσωπικό του Λούβρου αποφάσισε να παρατείνει για δεύτερη μέρα την απεργία, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Το μουσείο παραμένει κλειστό μέχρι νεωτέρας, σύμφωνα με τα συνδικάτα CFDT και CGT.
Μουσείο Λούβρου Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Απεργία στο Λούβρο από 15 Δεκεμβρίου καλούν τα γαλλικά συνδικάτα

Το προσωπικό του Μουσείου του Λούβρου ξεκινά επαναλαμβανόμενη απεργία από 15 Δεκεμβρίου, διαμαρτυρόμενο για κακές συνθήκες εργασίας και ελλιπή μέσα, μετά από περιστατικά φθορών και προβλημάτων λειτουργίας στο μουσείο.