ΓΔ: 2364.66 0.74% Τζίρος: 165.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:40:42
Αστυνομική ταινία νύχτας
Αστυνομία και ταινία περιορισμού σε νυχτερινό περιστατικό στο Λος Άντζελες.

ΗΠΑ: Ελεύθερος ο προσαχθείς για την επίθεση στο παν. Μπράουν

Ελεύθερος θα αφεθεί ο άνδρας που συνελήφθη μετά την ένοπλη επίθεση στο πανεπιστήμιο Μπράουν, όπου σκοτώθηκαν δύο φοιτητές και τραυματίστηκαν εννέα, καθώς οι έρευνες της αστυνομίας πλέον επικεντρώνονται αλλού.

Ελεύθερος αφέθηκε ο άνδρας που είχε συλληφθεί ως «πρόσωπο ενδιαφέροντος» μετά την ένοπλη επίθεση του Σαββάτου στο πανεπιστήμιο Μπράουν, στο Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ. Από το περιστατικό έχασαν τη ζωή τους δύο φοιτητές, ενώ εννέα ακόμη τραυματίστηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών το βράδυ της Κυριακής (τοπική ώρα).

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Πρόβιντενς, Όσκαρ Πέρεζ, είχε αναφέρει νωρίτερα ότι ένας άνδρας περίπου 20 ετών προσήχθη σε σχέση με την υπόθεση, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ωστόσο, αργότερα, ο δήμαρχος της πόλης, Μπρετ Σμάιλι, μαζί με άλλους τοπικούς αξιωματούχους, γνωστοποίησαν ότι ο προσαχθείς θα αφεθεί ελεύθερος, ενώ οι έρευνες «στρέφονται προς άλλη κατεύθυνση».

Ο γενικός εισαγγελέας του Ρόουντ Άιλαντ, Πίτερ Νερόνα, τόνισε ότι «δεν έχουμε λύσει ακόμη την υπόθεση, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι θα το κάνουμε στο άμεσο μέλλον».

Οι αρχές απέφυγαν να σχολιάσουν τους λόγους της προσαγωγής, επισημαίνοντας πως ο άνδρας που εμφανίζεται σε βίντεο κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης είναι το άτομο που εξακολουθούν να αναζητούν.

Παρότι ο δράστης της επίθεσης παραμένει ασύλληπτος, οι αρχές ανακοίνωσαν την άρση της οδηγίας προς φοιτητές και κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε ασφαλές σημείο.

Η επίθεση στο Brown αποτελεί μια από τις σχεδόν 400 ένοπλες επιθέσεις που έχουν καταγραφεί φέτος στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Gun Violence Archive. Το πανεπιστήμιο ακύρωσε εξετάσεις και μαθήματα έως το τέλος του έτους, προκαλώντας σοκ στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Ο δήμαρχος Σμάιλι ανέφερε ότι δεν είχαν ενημερωθεί ακόμα οι συγγενείς όλων των θυμάτων, καθώς κάποιοι βρίσκονταν σε ταξίδι. Προέτρεψε τους κατοίκους να συμμετάσχουν στη γιορτή για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου και του μενορά για τη Χάνουκα, τονίζοντας: «Αν μπορούμε να μαζευτούμε ως κοινότητα και να στείλουμε λίγο φως, πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάτι καλύτερο».

Οι επτά τραυματίες νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση, ένας ακόμη σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, ενώ ο ένατος έχει ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Ο ένοπλος δράστης διέφυγε μετά το περιστατικό, που σημειώθηκε σε αίθουσα διδασκαλίας του κτιρίου Barus & Holley. Οι εξωτερικές πόρτες ήταν ξεκλείδωτες λόγω εξετάσεων που διεξάγονταν εκείνη την ώρα.

Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο με ένα πρόσωπο ενδιαφέροντος, ντυμένο με μαύρα και πιθανώς με καλυμμένο πρόσωπο. Ο αναπληρωτής επικεφαλής της αστυνομίας, Τίμοθι Ο’ Χάρα, σημείωσε ότι ο ύποπτος ενδέχεται να φορούσε μάσκα.

Η πρύτανης του Brown, Κριστίνα Πάξσον, δήλωσε ότι «αυτή είναι μια μέρα που κανείς εύχεται να μην συμβεί ποτέ, αλλά συνέβη», επιβεβαιώνοντας ότι τα περισσότερα θύματα είναι φοιτητές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομική ταινία νύχτας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Νεκρός βρέθηκε ο ύποπτος για τη δολοφονία δύο φοιτητών στο Μπράουν

Ο 48χρονος Πορτογάλος ύποπτος για τη φονική ένοπλη επίθεση σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Μπράουν βρέθηκε νεκρός, σύμφωνα με την αστυνομία Πρόβιντενς. Η υπόθεση συνδέεται και με τον θάνατο καθηγητή του MIT.
Ντόναλντ Τραμπ προστασία σκηνής
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ απειλεί με χρήση του νόμου εξέγερσης λόγω έντασης στη Μινεάπολη

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να αναπτύξει στρατό στη Μινεάπολη, μετά από νέα επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, με αφορμή τον τραυματισμό μετανάστη από αστυνομικό και την ένταση που επικρατεί στην πόλη.
Περιπολικό αστυνομίας Αμερικής
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: 24χρονος κατηγορείται για τη δολοφονία έξι ατόμων, ανάμεσά τους παιδί και πάστορας

Συνελήφθη 24χρονος στο Μισισίπι, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία έξι ατόμων, ανάμεσά τους ένα παιδί και ένας πάστορας. Ο σερίφης τόνισε τη φρικτή φύση του εγκλήματος.
Αστυνομική ταινία νύχτας
ΔΙΕΘΝΗ

Μινεάπολη: 29 συλλήψεις σε νυχτερινή διαμαρτυρία στις ΗΠΑ

Είκοσι εννέα άτομα συνελήφθησαν από την αστυνομία σε διαμαρτυρία κατά της ομοσπονδιακής υπηρεσίας μετανάστευσης στη Μινεάπολη, ενώ τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, σύμφωνα με τον δήμαρχο και τον αρχηγό της αστυνομίας.
Περιπολικό αστυνομίας Αμερικής
ΔΙΕΘΝΗ

Νέο βίντεο με τον θάνατο της Ρενέ Γκουντ από την ICE κλιμακώνει την ένταση

Έντονες αντιδράσεις και διαδηλώσεις στις ΗΠΑ προκάλεσε βίντεο που δείχνει αστυνομικό της ICE να πυροβολεί και να σκοτώνει γυναίκα στη Μινεάπολη. Ξεκίνησε ανεξάρτητη έρευνα και υπάρχει διαφωνία αρχών για τα γεγονότα.