ΓΔ: 2135.11 -0.14% Τζίρος: 43.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:12:41
Αστυνομική ταινία νύχτας
Αστυνομία και ταινία περιορισμού σε νυχτερινό περιστατικό στο Λος Άντζελες.

ΗΠΑ: Νεκρός βρέθηκε ο ύποπτος για τη δολοφονία δύο φοιτητών στο Μπράουν

Ο 48χρονος Πορτογάλος ύποπτος για τη φονική ένοπλη επίθεση σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Μπράουν βρέθηκε νεκρός, σύμφωνα με την αστυνομία Πρόβιντενς. Η υπόθεση συνδέεται και με τον θάνατο καθηγητή του MIT.

Νεκρός εντοπίστηκε ο άνδρας που θεωρούνταν ύποπτος για την ένοπλη επίθεση στο πανεπιστήμιο Brown, όπου δύο φοιτητές έχασαν τη ζωή τους και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια εξετάσεων. Η αστυνομία της Πρόβιντενς ανακοίνωσε ότι ο 48χρονος πορτογάλος υπήκοος αυτοκτόνησε, πέντε ημέρες μετά το περιστατικό, το οποίο είχε χαρακτηριστεί ως mass shooting από τις αμερικανικές αρχές.

Η επίθεση συνδέθηκε από τις αρχές με τον θάνατο καθηγητή του MIT, επίσης πορτογαλικής καταγωγής. Σύμφωνα με ανακοίνωση των ομοσπονδιακών αρχών, ο ίδιος δράστης φέρεται να πυροβόλησε τον καθηγητή Νούνο Λουρέιρο, 47 ετών, που βρέθηκε τραυματισμένος στο σπίτι του στη Μασαχουσέτη και αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Το περιστατικό στο Brown σημειώθηκε το Σάββατο, όταν ο ένοπλος εισέβαλε σε κτίριο του πανεπιστημίου κατά τη διάρκεια εξετάσεων. Τα θύματα ήταν οι φοιτητές Έλλα Κουκ και Μουχάμαντ Αζίζ Ουμουρζόκοφ. Αρχικά, το FBI είχε εκτιμήσει ότι οι δύο υποθέσεις δεν σχετίζονταν μεταξύ τους.

Στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθη ένας άνδρας, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος λόγω έλλειψης στοιχείων. Οι αρχές ζήτησαν τη βοήθεια των πολιτών για τον εντοπισμό δύο ανδρών που καταγράφηκαν από κάμερες στην περιοχή, προσφέροντας αμοιβή 50.000 δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψη του δράστη.

Η υπόθεση ανέδειξε ερωτήματα για το επίπεδο ασφαλείας του πανεπιστημίου και προκάλεσε συζήτηση για το ζήτημα της οπλοφορίας στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με στοιχεία του Gun Violence Archive, το 2024 έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 16.000 άνθρωποι από σφαίρες στη χώρα, χωρίς να υπολογίζονται οι αυτοκτονίες, μεταξύ των οποίων 250 παιδιά και σχεδόν 1.200 έφηβοι.

Το περιστατικό στο Brown επανέφερε στη μνήμη το πολύνεκρο μακελειό του 2007 στο Virginia Tech, όπου φοιτητής είχε σκοτώσει 32 άτομα πριν αυτοκτονήσει, σε μία από τις πλέον τραγικές στιγμές στην ιστορία της αμερικανικής εκπαίδευσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμερικανική σημαία Καπιτώλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Ελλιπής εκπαίδευση πρακτόρων κατήγγειλε πρώην εκπαιδευτής ενώπιον Κογκρέσου

Πρώην εκπαιδευτής της ICE χαρακτήρισε το πρόγραμμα εκπαίδευσης της αμερικανικής αστυνομίας μετανάστευσης «ανεπαρκές, ελαττωματικό και δυσλειτουργικό», τονίζοντας την ανάγκη για άμεσες μεταρρυθμίσεις μετά από πρόσφατες επικρίσεις.
Περιπολικό αστυνομίας Αμερικής
ΔΙΕΘΝΗ

Η αστυνομία απαλλάσσει την οικογένεια της Γκάθρι από ευθύνες για απαγωγή

Η οικογένεια της 84χρονης Νάνσι Γκάθρι, που απήχθη στην Αριζόνα, δεν φέρει καμία ευθύνη, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη. Ο σερίφης τονίζει ότι η οικογένεια είναι απλώς το θύμα και κάθε αντίθετος υπαινιγμός είναι αβάσιμος.
Αστυνομική ταινία νύχτας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί με δύο νεκρούς σε πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας

Δύο νεκροί και ένας τραυματίας μετά από πυροβολισμούς σε κοιτώνα πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας, όπου φοιτούν κυρίως Αφροαμερικανοί. Η πανεπιστημιούπολη τέθηκε υπό απαγόρευση κυκλοφορίας. Άγνωστη η τύχη του δράστη.
Αστυνομικοί κατά την υπηρεσία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τομ Χόμαν υπόσχεται άρση αστυνόμευσης στη Μινεάπολη σύντομα

Η κυβέρνηση Τραμπ θα μειώσει σύντομα την ανάπτυξη ομοσπονδιακών αστυνομικών στη Μινεάπολη, όμως οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν, διαβεβαίωσε ο Τομ Χόμαν, αναλαμβάνοντας τις ενέργειες υπό την εντολή του Αμερικανού προέδρου.