ΓΔ: 2609.16 -0.53% Τζίρος: 163.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:29:38
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μιλά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίπλα σε σημαίες της ΕΕ.

Η φον ντερ Λάιεν υποδέχεται τη Συμβουλευτική Επιτροπή Νέων για ενίσχυση της πολιτικής ΕΕ με τη φωνή της νεολαίας

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν φιλοξενεί αύριο στις Βρυξέλλες την πρώτη συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Νέων, με θέμα την ασφαλή χρήση των social media και στόχο να συμβάλουν οι νέοι στη διαμόρφωση ευρωπαϊκών πολιτικών.

Στις Βρυξέλλες πραγματοποιείται αύριο η πρώτη συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Νέων της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπό την προεδρία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία έχει στόχο να ενισχύσει τη συμβολή των νέων στη διαμόρφωση των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρέχοντας απευθείας τις απόψεις και προτάσεις τους για σημαντικά ζητήματα.

Η εναρκτήρια συνεδρίαση της επιτροπής θα επικεντρωθεί στην ασφαλή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Τα συμπεράσματα που θα προκύψουν θα αξιοποιηθούν από την ομάδα εμπειρογνωμόνων για τα παιδιά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρωτοβουλία που είχε ανακοινωθεί στην ομιλία της Προέδρου για την κατάσταση της Ένωσης το 2025.

Η συμβουλευτική επιτροπή αποτελείται από εκπροσώπους των εθνικών συμβουλίων νεολαίας των κρατών μελών της ΕΕ, οι οποίοι εκπροσωπούν ένα ευρύ φάσμα οργανώσεων νεολαίας, καθώς και τοπικά και περιφερειακά συμβούλια. Συμμετέχει επίσης το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας.

Οι συμμετέχοντες έχουν επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μεταξύ των προτάσεων που κατατέθηκαν από τα εθνικά συμβούλια νεολαίας, όπως αυτά ορίστηκαν από τα κράτη μέλη και το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας. Παράλληλα, στη συνεδρίαση θα παρευρεθούν και εκπρόσωποι από υποψήφιες και δυνάμει υποψήφιες προς ένταξη στην ΕΕ χώρες.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή Νέων της Προέδρου αποτελεί κεντρική δράση, όπως είχε ανακοινωθεί στις πολιτικές κατευθύνσεις 2024-2029 από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Το τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν μειώνει τις εθνικές επιτυχίες

Ο Κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στο Action24, τόνισε πως η Ε.Ε. στηρίζει Ελλάδα και Κύπρο στο ζήτημα του τουρκολιβυκού μνημονίου. Υπενθύμισε τις επιτυχίες στην οριοθέτηση ΑΟΖ, τα νέα εξοπλιστικά και τις διεθνείς αμυντικές συνεργασίες της χώρας.
Αντόνιο Κόστα πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Άκυρη η τουρκολιβυκή συμφωνία, παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα

Ο Αντόνιο Κόστα και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καταδίκασαν στο Χ το τουρκολιβυκό μνημόνιο, τονίζοντας πως παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα, δεν συμβαδίζει με το Δίκαιο της Θάλασσας και είναι άκυρο.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κομισιόν παρουσίασε νέα στρατηγική για την Αρκτική με έμφαση στην ασφάλεια

Η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, παρουσίασε τη νέα στρατηγική της ΕΕ για την Αρκτική, με έμφαση στην ασφάλεια, τις ανθεκτικές υποδομές και την οικονομική συνεργασία, υπό το φως του αυξημένου γεωπολιτικού ανταγωνισμού.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ σχεδιάζει άμεση θωράκιση της αγοράς της απέναντι σε εμπορικές κρίσεις

Η ΕΕ σχεδιάζει νέο εργαλείο για να κλείνει άμεσα και αποτελεσματικά την πρόσβαση στην εσωτερική αγορά σε περίπτωση εμπορικής σύγκρουσης με τρίτες χώρες, βασιζόμενη σε γαλλογερμανική πρόταση, ανακοίνωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Πέντε προτεραιότητες για το μεταναστευτικό της ΕΕ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζητά ενίσχυση της ευρωπαϊκής διαχείρισης μετανάστευσης με έμφαση στην προστασία συνόρων και στις επιστροφές, ενόψει Συνόδου Κορυφής, επισημαίνοντας μείωση παράτυπων διελεύσεων και προκλήσεις από αιφνίδιες αφίξεις.
Αντόνιο Κόστα πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Στις 20 Νοεμβρίου η Σύνοδος Κορυφής ΕΕ - Ηνωμένου Βασιλείου

Στις 20 Νοεμβρίου θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες Κόστα, φον ντερ Λάιεν και Μπέρναμ στη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου, με στόχο την ενίσχυση της εταιρικής σχέσης και τη συνεργασία στην ευρωπαϊκή ειρήνη και ασφάλεια.