ΓΔ: 2234.68 0.23% Τζίρος: 200.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:33
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
Δεξαμενόπλοιο, φερόμενο ως μέλος της «φάντασμα» ρωσικής αρμάδας, πλέει κατά το ηλιοβασίλεμα.

Επίθεση με drone σε ρωσικό τάνκερ κοντά στις ακτές της Τουρκίας

Πετρελαιοφόρο δέχθηκε επίθεση από μη επανδρωμένο σκάφος στη Μαύρη Θάλασσα, με μικρές ζημιές και χωρίς τραυματίες. Σε άλλο δεξαμενόπλοιο προκλήθηκε πυρκαγιά από έκρηξη, αλλά το πλήρωμα απομακρύνθηκε με ασφάλεια.

Επίθεση από μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε πετρελαιοφόρο που έπλεε στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Μεταφορών. Το ίδιο πλοίο είχε αποτελέσει στόχο παρόμοιας επίθεσης και το προηγούμενο βράδυ.

Όπως έγινε γνωστό, το πλοίο Virat, με σημαία Γκάμπιας και φερόμενο ως μέλος του ρωσικού σκιώδους στόλου, υπέστη ελαφρές ζημιές στη δεξιά πλευρά, πάνω από την ίσαλο γραμμή. Δεν εκδηλώθηκε πυρκαγιά και όλα τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους. Οι ομάδες διάσωσης παραμένουν σε απόσταση ασφαλείας, καθώς δεν έχει εκπέμψει σήμα κινδύνου.

Την ίδια στιγμή, δεύτερο πετρελαιοφόρο με σημαία Γκάμπιας, το Kairos, που κατευθυνόταν προς τη Ρωσία, υπέστη πυρκαγιά έπειτα από έκρηξη σε απόσταση 28 ναυτικών μιλίων από τις τουρκικές ακτές. Ο υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας, Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου, ανέφερε ότι και τα 25 μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.

Τα δύο αυτά πετρελαιοφόρα τελούν υπό δυτικές κυρώσεις λόγω μεταφοράς πετρελαίου από ρωσικά λιμάνια, παρά το εμπάργκο που έχει επιβληθεί μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση σε τουρκικό δεξαμενόπλοιο LPG κοντά στην Οδησσό

Ρωσικό πλήγμα έπληξε τουρκικό δεξαμενόπλοιο LPG με 4.000 τόνους υγραερίου στο Ισμαήλ Οδησσού, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ. Οι 16 ναυτικοί είναι ασφαλείς. Πυρκαγιά ξέσπασε στο πλοίο, με πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν κατάσβεση.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones έπληξαν σταθμό άντλησης πετρελαίου στη Νίζνι Νόβγκοροντ

Ουκρανικά drones χτύπησαν τον σταθμό άντλησης πετρελαίου Γκόρκι στη Νίζνι Νόβγκοροντ, προκαλώντας ζημιές σε τρεις δεξαμενές και εκτεταμένη πυρκαγιά σε 20.000 τ.μ., με τον σταθμό να αποτελεί βασικό μέρος του ρωσικού συστήματος πετρελαίου.
Μέγκαν Μαρκλ χαμογελαστή
ΔΙΕΘΝΗ

Αιφνιδιαστική επίσκεψη του πρίγκιπα Χάρι στο Κίεβο με μήνυμα στήριξης

O πρίγκιπας Χάρι επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το Κίεβο για να δηλώσει στήριξη στην Ουκρανία, που διανύει πέμπτο χρόνο πολέμου. Κατά την άφιξή του από Πολωνία ανέφερε: «Είναι ωραία να επιστρέφεις στην Ουκρανία».
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Η Τουρκία πιέζει για συνάντηση Ρωσίας - Ουκρανίας σε επίπεδο ηγετών

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν ενημέρωσε τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, ότι η Τουρκία προσπαθεί να αναβιώσει τις διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας και κάλεσε τους Ευρωπαίους συμμάχους να αναλάβουν μεγαλύτερες ευθύνες στη συμμαχία.