ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Δεξαμενές και αεροπλάνα Γάζα
Στρατιωτικές δεξαμενές και αεροπλάνα στη Γάζα εν μέσω της σύγκρουσης στο Ισραήλ.

Ισραηλινή επίθεση σε στέλεχος Χεζμπολάχ με νεκρό και τραυματίες

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου έδωσε εντολή για επίθεση κατά του αρχηγού του στρατιωτικού επιτελείου της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό. Τουλάχιστον ένας νεκρός και 21 τραυματίες.

Εντολή για επίθεση κατά του «αρχηγού του στρατιωτικού επιτελείου» της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό έδωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του. Η ενέργεια αυτή ακολούθησε δήλωση του ισραηλινού στρατού, που ανέφερε ότι στοχοποιήθηκε υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε τουλάχιστον έναν νεκρό και 21 τραυματίες από την επίθεση. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, "πριν από λίγο, ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε εναντίον του αρχηγού του στρατιωτικού επιτελείου της Χεζμπολάχ στην καρδιά της Βηρυτού, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την ενίσχυση και τον εξοπλισμό της τρομοκρατικής οργάνωσης".

Επιπλέον, σημειώνεται πως ο Νετανιάχου διέταξε την επίθεση μετά από σύσταση του υπουργού Άμυνας και του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων. Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται δύο πηγές, στόχος του ισραηλινού πλήγματος στα νότια προάστια της Βηρυτού ήταν ο Αλί Ταμπταμπαΐ, στρατιωτικός διοικητής της Χεζμπολάχ.

Από την επίθεση επλήγησαν ο τρίτος και τέταρτος όροφος ενός εννιαόροφου κτιρίου. Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα, ενώ διασώστες πραγματοποίησαν έρευνες στα διαμερίσματα, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου έκανε λόγο για "τραυματίες και σοβαρές ζημιές" στην πυκνοκατοικημένη περιοχή. Πρόκειται για το πρώτο πλήγμα στα νότια περίχωρα της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ, από τις 5 Ιουνίου, και το πέμπτο κατά σειρά μετά την εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και της ισλαμιστικής οργάνωσης που τέθηκε σε ισχύ στα τέλη Νοεμβρίου 2024.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός διέταξε εκκένωση έξι χωριών στην Μπεκάα Λιβάνου

Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε απόψε τους κατοίκους έξι χωριών της Μπεκάα στον δυτικό Λίβανο να τα εκκενώσουν λόγω επικείμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων, επικαλούμενος παραστρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή.
Τίτζα Κάλας Εσθονία
ΔΙΕΘΝΗ

Κάλας: Ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο δοκιμάζουν σκληρά την εκεχειρία

Η επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάγια Κάλας προειδοποιεί ότι τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο θέτουν σε σκληρή δοκιμασία την εκεχειρία και ζητά επέκταση της αποκλιμάκωσης.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Εθνικό πένθος μετά τους φονικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Ναουάφ Σαλάμ, κήρυξε την 9η Απριλίου ημέρα εθνικού πένθους, μετά τους φονικούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς που άφησαν σχεδόν 200 νεκρούς, καλώντας σε κινητοποίηση για τερματισμό της βίας.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Εκατοντάδες μέλη της Χεζμπολάχ στόχος πλήγματων στον Λίβανο

Ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο στόχευσαν «εκατοντάδες» μέλη της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με τον Ισραηλινό ΥΠΕΘΑ. Ο Λίβανος αναφέρει δεκάδες νεκρούς, μετά τη «σκληρότερη επίθεση» κατά του κινήματος από τη βομβιστική ενέργεια του Σεπτεμβρίου.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Βηρυτός: Νέα ισραηλινά πλήγματα στα νότια προάστια μετά τις προειδοποιήσεις

Ισραηλινά πλήγματα έπληξαν τα νότια προάστια της Βηρυτού μετά από προειδοποίηση για επτά συνοικίες, ενώ πυκνός μαύρος καπνός υψώθηκε πάνω από το προπύργιο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό.