ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κεντρικό πρόσωπο συνέδριου
φώτο: AΠΕ - ΜΠΕ

Κατς: Δεν αποσυρόμαστε από περιοχές που καταλάβαμε στον Λίβανο

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΘΑ, Ισραέλ Κατς, δήλωσε πως το Ισραήλ δεν θα αποχωρήσει από τις περιοχές στον Λίβανο και θα απαντήσει αν το Ιράν επιτεθεί. Ο Ιρανός ΥΠΕΞ ζήτησε να σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις και τόνισε την ευθύνη των ΗΠΑ.

Το Ισραήλ δεν προτίθεται να αποσυρθεί από τις περιοχές που έχει καταλάβει στον Λίβανο και, σε περίπτωση που το Ιράν εξαπολύσει επίθεση λόγω των εξελίξεων εκεί, θα υπάρξει απάντηση, προειδοποίησε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ισραέλ Κατς.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, σε συνομιλία με τους ομολόγους του από την Αίγυπτο, το Ιράκ και την Τουρκία, υπογράμμισε ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον του Λιβάνου πρέπει να σταματήσουν πλήρως.

Ο Αραγτσί πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες φέρουν την ευθύνη για την εφαρμογή της συμφωνίας-πλαισίου που αφορά τον τερματισμό του πολέμου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Ισραηλινές επιχειρήσεις εμποδίζουν τον στρατό να αναπτυχθεί

Ο στρατός του Λιβάνου καταγγέλλει ότι οι συνεχιζόμενες επιχειρήσεις του Ισραήλ στον νότο παραβιάζουν τη συμφωνία του Ιουνίου και εμποδίζουν την ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεων, ενώ κάνουν λόγο για επιθέσεις κοντά σε λιβανέζικες θέσεις.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Η συμφωνία με Λίβανο πλήττει Ιράν και Χεζμπολάχ

Ο Νετανιάχου χαιρέτισε τη συμφωνία με τον Λίβανο, που επιτεύχθηκε με μεσολάβηση ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντάς την ιστορική για το Ισραήλ και πλήγμα για το Ιράν και τη Χεζμπολάχ, όπως δήλωσε σε τηλεοπτική ενημέρωση.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι Φρουροί ζητούν πλήρη αποχώρηση του Ισραήλ από τον Λίβανο

Ο διοικητής της Δύναμης Κουντς κάλεσε το Ισραήλ να αποσυρθεί άμεσα από τον Λίβανο, δηλώνοντας πως διαφορετικά θα υποχωρήσει ηττημένο. Η Τεχεράνη ζητά αποχώρηση Ισραηλινών δυνάμεων, ενώ το Ισραήλ τονίζει πως θα μείνει μέχρι να αφοπλιστεί η Χεζμπολάχ.
Φρεγάτα πολεμικού ναυτικού
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο στρατός εγγυάται την εφαρμογή της συμφωνίας με το Ιράν, λέει η Centcom

Ο αμερικανικός στρατός δηλώνει πως παραμένει σε εγρήγορση για την τήρηση της εκεχειρίας με το Ιράν, μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ από την Τεχεράνη. Παράλληλα, 55 πλοία διέπλευσαν με ασφάλεια σήμερα τα Στενά.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Χεζμπολά: Σε εξέλιξη συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό στον Λίβανο

Η Χεζμπολά ανακοίνωσε νέες συγκρούσεις μαχητών της με ισραηλινές δυνάμεις στον νότιο Λίβανο, λίγες ώρες μετά από βομβαρδισμούς που προκάλεσαν τρεις θανάτους, παρά τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν για τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Λαπίντ: Αποτυχία Νετανιάχου η πιθανή συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν, λέει η αντιπολίτευση

Ο Γιαΐρ Λαπίντ χαρακτήρισε αποτυχία του Νετανιάχου τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν, υποστηρίζοντας ότι το Ιράν διατηρεί το καθεστώς και τα πυραυλικά του προγράμματα, ενώ το Ισραήλ μετατρέπεται σε προτεκτοράτο που λαμβάνει εντολές.