ΓΔ: 2616.12 0.53% Τζίρος: 275.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
FEMA επιγραφή
Η πρόσοψη με λογότυπο της FEMA, Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών, σε δημόσιο κτίριο.

Ο επικεφαλής της FEMA στις ΗΠΑ, Ντέιβιντ Ρίτσαρντσον, παραιτήθηκε

Την παραίτησή του υπέβαλε ο επικεφαλής της FEMA Ντέιβιντ Ρίτσαρντσον, μετά από έντονες επικρίσεις για τη διαχείριση των φονικών πλημμυρών στο Τέξας, όπως επιβεβαίωσαν αμερικανικά ΜΜΕ. Είχε αναλάβει τη θέση τον φετινό Μάιο.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (FEMA), Ντέιβιντ Ρίτσαρντσον, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post που επιβεβαιώθηκε και από άλλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αρμόδιους αξιωματούχους.

Ο 60χρονος Ρίτσαρντσον, πρώην πεζοναύτης, είχε αναλάβει τη θέση τον Μάιο, διαδεχόμενος τον Κάμερον Χάμιλτον, ο οποίος απομακρύνθηκε λόγω της αντίθεσής του στα σχέδια της κυβέρνησης Τραμπ για διάλυση της FEMA.

Η παραίτηση του Ρίτσαρντσον ήρθε μετά από έντονη κριτική για τη διαχείριση των φονικών πλημμυρών που σημειώθηκαν τον Ιούλιο στο Τέξας, με περισσότερους από 130 νεκρούς. Σύμφωνα με το CNN, ο ίδιος βρισκόταν σε διακοπές κατά τις πρώτες ώρες της καταστροφής και παρέμεινε άφαντος για αρκετές ώρες. Αργότερα, σε τοποθέτησή του προς βουλευτές, ανέφερε ότι "σε ολόκληρο το ταξίδι ήταν κολλημένος στο τηλέφωνό του για να συντονίζει τις επιχειρήσεις αρωγής". Επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές περίπου δέκα ημέρες αργότερα, αφού είχαν ήδη μεταβεί εκεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Κρίστι Νόεμ.

Νωρίτερα, τον Ιούνιο, ο Ρίτσαρντσον είχε προκαλέσει αντιδράσεις όταν δήλωσε πως "δεν γνώριζε ότι υπήρχε περίοδος κυκλώνων στις ΗΠΑ". Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, στο οποίο υπάγεται η FEMA, υποστήριξε πως το σχόλιο έγινε αστειευόμενος.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει ότι επιθυμεί τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων της FEMA, εκτιμώντας πως η διαχείριση κρίσεων θα πρέπει να περνά στις πολιτειακές αρχές.

Πηγές: CNN, Washington Post

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Έκκληση Αιγύπτου για αυτοσυγκράτηση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ

Ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ Μπαντρ Αμπντελάτι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ιρανό ομόλογό του Αμπάς Αραγτσί, τονίζοντας την ανάγκη αυτοσυγκράτησης και πολιτικής λύσης στην κρίση της Μέσης Ανατολής, αναφέρει το ΥΠΕΞ Καΐρου.
Κάλπες αμερικανικές
ΔΙΕΘΝΗ

Σε εξέλιξη η ψηφοφορία στις ΗΠΑ, πότε κλείνουν οι κάλπες

Άνοιξαν οι κάλπες για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, που κρίνουν το μέλλον του προέδρου Τραμπ. Η Αλάσκα άνοιξε τελευταία, με κρίσιμο ρόλο για τη Γερουσία. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται μετά τις 02:00 ώρα Ελλάδας.
Κάλπες αμερικανικές
ΔΙΕΘΝΗ

Πρόβλημα σε μηχανήματα ψηφοφορίας σε κομητεία κοντά στη Νέα Υόρκη

Πρόβλημα με τα μηχανήματα ψηφοφορίας στην κομητεία Γουέστσεστερ εμποδίζει τη σάρωση ψηφοδελτίων. Οι αρχές διαβεβαιώνουν πως οι ψήφοι θα καταμετρηθούν κανονικά και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους ψηφοφόρους.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Τέλος στη στρατιωτική βοήθεια ΗΠΑ προς Ισραήλ στο τέλος του έτους

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται από φέτος η ετήσια στρατιωτική βοήθεια των 3,8 δισ. δολαρίων προς το Ισραήλ, τονίζοντας πως ο Νετανιάχου συμφώνησε καθώς το Ισραήλ είναι πλέον ευημερούσα χώρα, αλλά η βοήθεια θα επανέλθει αν χρειαστεί.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Υπερασπίζεται τη στάση του σε μετανάστευση, Ιράν και πληθωρισμό

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε το έργο του στο Fox News, καλώντας τους Αμερικανούς να "διατηρήσουν το μεγαλείο της Αμερικής". Με χαμηλή δημοτικότητα, το κόμμα του κινδυνεύει να χάσει έδρες στο Κογκρέσο στις ενδιάμεσες εκλογές.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Αμερικανικές επιθέσεις σε αντιαεροπορικές θέσεις στο Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε αεροπορικές επιδρομές κατά αντιαεροπορικού συστήματος στο Ιράν, δηλώνοντας πως αφού ολοκληρώθηκε η κατασκευή του, χτυπήθηκε το προηγούμενο βράδυ. Οι επιθέσεις στόχευσαν το νησί Κεσμ.