ΓΔ: 2218.85 -0.02% Τζίρος: 19.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:01:43
Κατεστραμμένη Γάζα κτίρια
Εικόνα ερειπίων στη Γάζα από τις πρόσφατες επιθέσεις. Ορατή εκτεταμένη καταστροφή σε κατοικημένες περιοχές.

Γάζα: Ταυτοποιήθηκε η σορός Ισραηλινοαργεντινού ομήρου από τον στρατό

Η σορός του ομήρου Λίορ Ρούντεφ, που παρέδωσαν η Χαμάς και ο Ισλαμικός Τζιχάντ στη Γάζα, ταυτοποιήθηκε επίσημα. Ο Ρούντεφ σκοτώθηκε στο Νιρ Γιτζάκ στις 7 Οκτωβρίου 2023 ενώ προσπαθούσε να υπερασπιστεί το κιμπούτς.

Η σορός του ισραηλινοαργεντινού ομήρου Λίορ Ρούντεφ ταυτοποιήθηκε επίσημα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού. Η παράδοση της σορού πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Γάζα από τα παλαιστινιακά ισλαμιστικά κινήματα Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ.

Όπως αναφέρεται, η ταυτοποίηση έγινε από το Εθνικό Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο. Η οικογένεια του Λίορ Ρούντεφ ενημερώθηκε για τον επαναπατρισμό της σορού του, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ταφή.

Ο Λίορ Ρούντεφ σκοτώθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2023 στο Νιρ Γιτζάκ, προσπαθώντας να προστατεύσει το κιμπούτς μαζί με άλλους τέσσερις κατοίκους. Η επίθεση των μαχητών της Χαμάς εκείνη την ημέρα αποτέλεσε την αφορμή για την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Ο Ρούντεφ ήταν 61 ετών και το πτώμα του είχε μεταφερθεί στη Γάζα, όπου κρατούνταν από τότε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένα κτίρια στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Έξι μαχητές σκοτώθηκαν στο νότιο τμήμα της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως σκότωσε έξι μαχητές στη νότια Γάζα, αναθεωρώντας τον απολογισμό σύγκρουσης και κάνοντας λόγο για «κατάφωρη παραβίαση» της εκεχειρίας. Πάνω στους μαχητές βρέθηκαν διάφορα όπλα.
Επίθεση στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Αντι-Χαμάς οργάνωση ανέλαβε δολοφονία αστυνομικού στη Χαν Γιούνις

Παλαιστινιακή παραστρατιωτική οργάνωση που στηρίζεται από το Ισραήλ ανέλαβε την ευθύνη για δολοφονία υψηλόβαθμου αστυνομικού της Χαμάς στη Χαν Γιούνις, με τη Χαμάς να κατηγορεί «συνεργάτες του Ισραήλ» για την επίθεση.
σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Δεν επιτρέπει είσοδο ξένων δημοσιογράφων στη Γάζα παρά την εκεχειρία

Η ισραηλινή κυβέρνηση ενημέρωσε το Ανώτατο Δικαστήριο ότι δεν θα επιτραπεί η είσοδος ξένων δημοσιογράφων στη Γάζα χωρίς συνοδεία, παρά την εκεχειρία, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.
Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Ο Γκουτέρες ζητά από το Ισραήλ να άρει την απαγόρευση ΜΚΟ στη Γάζα

Ο Αντόνιο Γκουτέρες κάλεσε το Ισραήλ να ανακαλέσει την απαγόρευση πρόσβασης διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων στη Γάζα, εκφράζοντας σοβαρή ανησυχία για τον κίνδυνο να πληγεί η ανθρωπιστική βοήθεια μετά την ανακοίνωση Ισραήλ.
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Διαμαρτυρία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για την απαγόρευση 37 ΜΚΟ

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα κατακρίνουν την απαγόρευση πρόσβασής τους στη Γάζα από το Ισραήλ, που ζητά λίστες με τα στοιχεία των Παλαιστίνιων υπαλλήλων τους. Την απόφαση αυτή επηρεάζονται συνολικά 37 ανθρωπιστικές οργανώσεις.
Το κτίριο της Κνεσέτ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: 37 ΜΚΟ αποκλείονται από τη Γάζα, επιβεβαιώνει το υπουργείο Διασποράς

Το Ισραήλ ανέστειλε την είσοδο 37 διεθνών ΜΚΟ στη Γάζα, καθώς δεν υπέβαλαν λίστες προσωπικού, σύμφωνα με νέους κανόνες. Υπάρχουν φόβοι για νέες καθυστερήσεις στη βοήθεια, ενώ το παλαιστινιακό έδαφος αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις.