ΓΔ: 2267.45 0.05% Τζίρος: 256.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ράβδοι χρυσού
Ράβδοι και νομίσματα χρυσού σε φόντο επενδυτικής αξίας.

Γάλλος εντόπισε στον κήπο του χρυσό και νομίσματα 700.000 ευρώ

Άντρας στη Γαλλία βρήκε ράβδους χρυσού και νομίσματα αξίας 700.000 ευρώ σκάβοντας πισίνα. Οι αρχές του επέτρεψαν να τα κρατήσει, αφού διαπιστώθηκε πως δεν πρόκειται για αρχαιολογικό θησαυρό.

Ένας άνδρας στη Νεβίλ-συρ-Σον, κοντά στη Λυών, ανακάλυψε ράβδους χρυσού και νομίσματα συνολικής αξίας περίπου 700.000 ευρώ, κατά τη διάρκεια εργασιών για την κατασκευή πισίνας στον κήπο του, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

Το εύρημα ήρθε στο φως τον Μάιο, όταν ο ιδιοκτήτης του ακινήτου εντόπισε το πολύτιμο περιεχόμενο και ενημέρωσε άμεσα την Περιφερειακή Διεύθυνση Πολιτιστικών Υποθέσεων.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής αρχής, οι αρμόδιες υπηρεσίες εξέτασαν το περιστατικό και αποφάσισαν ότι ο άνδρας μπορεί να κρατήσει το εύρημα, καθώς δεν διαπιστώθηκε να πρόκειται για αρχαιολογικό θησαυρό.

Σύμφωνα με τις αρχές, δεν υπάρχουν στοιχεία για το πώς κατέληξαν τα πολύτιμα αντικείμενα στην περιοχή, ενώ ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της γης έχει αποβιώσει.

Η περιφερειακή εφημερίδα Le Progres αναφέρει ότι οι πέντε ράβδοι και τα πολλά νομίσματα εντοπίστηκαν μέσα σε πλαστικές σακούλες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Κίνας οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση 2,05% στα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας στα τέλη Απριλίου

Τα κινεζικά συναλλαγματικά αποθέματα αυξήθηκαν τον Απρίλιο 2026 στα 3,41 τρισ. δολάρια, κατά 68,4 δισ. σε σχέση με τον Μάρτιο, λόγω διακυμάνσεων ισοτιμιών και αποδόσεων, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ξένου Συναλλάγματος.
Ελληνική οικονομία ευρώ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρηματοδότηση 5 εκατ. για τη Σχολή Ασωμάτων Ρεθύμνου από Περιφέρεια Κρήτης

Χρηματοδότηση 5 εκατ. ευρώ για τη Σχολή Ασωμάτων Ρεθύμνου ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης στη Βουλή. Η συνεδρίαση εστίασε στη βιώσιμη ανάπτυξη Ψηλορείτη και ενίσχυση της κτηνοτροφίας με τη συμμετοχή τοπικών φορέων.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία Μητσοτάκη στο Ελληνογαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Ελληνογαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ευχαρίστησε τους διοργανωτές και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της σημαντικής αυτής εκδήλωσης.
Κυριάκος Μητσοτάκης γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Γαλλία πιο κοντά από ποτέ σε όλους τους τομείς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Ελληνογαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, υπογράμμισε τη στενή στρατηγική και οικονομική σχέση Ελλάδας-Γαλλίας, τη διαχρονική φιλία και την ανάγκη για νέες επενδύσεις και συνεργασίες των δύο χωρών.