ΓΔ: 2472.47 -1.15% Τζίρος: 354.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:37:37
Ράβδοι χρυσού κοντινό
Φώτο: Shutterstock

Ο χρυσός ξεπέρασε τα 4.000 δολάρια, νέο ιστορικό ρεκόρ στις αγορές

Για πρώτη φορά ο χρυσός ξεπέρασε τα 4.000 δολάρια ανά ουγγιά, καθώς η αβεβαιότητα σε ΗΠΑ και Γαλλία ενισχύει τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο ως ασφαλές καταφύγιο επενδυτών.

Το φράγμα των 4.000 δολαρίων ανά ουγγιά ξεπέρασε για πρώτη φορά ο χρυσός, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο του ως ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές σε περιόδους αβεβαιότητας στις διεθνείς χρηματαγορές.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου ανήλθε στα 4.001,11 δολάρια ανά ουγγιά στις 05:00 (ώρα Ελλάδας), κατά την έναρξη των συναλλαγών στην ασιατική αγορά. Στο χρηματιστήριο COMEX της Νέας Υόρκης, η τιμή παράδοσης του χρυσού για τον Δεκέμβριο είχε ήδη υπερβεί τα 4.000 δολάρια από την προηγούμενη ημέρα.

Η άνοδος αυτή αποδίδεται στη συνεχιζόμενη δημοσιονομική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ, αλλά και στην πολιτική κρίση που εξελίσσεται στη Γαλλία, παράγοντες που ενισχύουν τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο ως μέσο προστασίας έναντι των κινδύνων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση πυραύλων νύχτα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο πόλεμος επηρέασε ακόμη και τα παραδοσιακά επενδυτικά καταφύγια

Ο πόλεμος ΗΠΑ-Ιράν επηρέασε και τα παραδοσιακά επενδυτικά «καταφύγια», όπως το δολάριο, ο χρυσός και τα κρατικά ομόλογα, που δεν επιβεβαίωσαν τη φήμη τους ως ασφαλείς επιλογές. Η Morgan Stanley σχολιάζει τη συμπεριφορά των αγορών.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ανακοινώνει νέα φάση στη συμφωνία του Ιράν χωρίς επενδύσεις από ΗΠΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι η συμφωνία με το Ιράν περνά στη δεύτερη φάση, η οποία θεωρεί ότι θα είναι ευκολότερη, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ δεν θα επενδύσουν χρήματα στη χώρα.
Ράβδοι χρυσού
ΔΙΕΘΝΗ

Άνοδος 2% στην τιμή του χρυσού στην Τουρκία

Οι τιμές του χρυσού στην Τουρκία εκτοξεύτηκαν, ξεπερνώντας τις 7.580 λίρες ανά γραμμάριο, λόγω διεθνούς ανόδου πάνω από 2% και εντάσεων Ιράν-ΗΠΑ, έχοντας προηγουμένως καταγράψει άνοδο πάνω από 3% την περασμένη εβδομάδα.
Ράβδοι χρυσού
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Βουτιά σε χρυσό και ασήμι μετά την ανάληψη Fed από Γουόρς

Οι τιμές χρυσού και αργύρου σημειώνουν σημαντική πτώση, καθώς οι αγορές καθησυχάζονται μετά την πρόταση Τραμπ για νέο πρόεδρο της Fed, τον Κέβιν Γουόρς. Ο χρυσός μειώθηκε κατά 8,54% και το ασήμι κατά 21,40%.
Χρηματιστήριο Φρανκφούρτης αίθουσα
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ρεκόρ στα Χρηματιστήρια λόγω πιθανής λύσης στο αδιέξοδο ΗΠΑ

Τα διεθνή χρηματιστήρια σημείωσαν διαδοχικά ρεκόρ μετά τη λήξη της παύσης πληρωμών στις ΗΠΑ, με τον Dow Jones και τον CAC 40 να καταγράφουν σημαντικές ανόδους ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων.