ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πορτρέτο

Ερντογάν: Η Κύπρος είναι όμηρος ιμπεριαλιστικών παιχνιδιών

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Κύπρος είναι «όμηρος ιμπεριαλιστικού παιχνιδιού» στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ ανέφερε εκ νέου τη στήριξή του στη λύση δύο κρατών, σε αντίθεση με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε τη θέση της Άγκυρας υπέρ μιας λύσης δύο κρατών για το Κυπριακό, υποστηρίζοντας ότι η Κύπρος «κρατείται όμηρος ενός ιμπεριαλιστικού παιχνιδιού» στην ανατολική Μεσόγειο.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνόδου της Μόνιμης Επιτροπής Οικονομικής και Εμπορικής Συνεργασίας του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (COMCEC) στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν τόνισε πως «και η Κύπρος προστίθεται στο μενού του ιμπεριαλιστικού παιχνιδιού που παίζεται στην περιοχή μας».

Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας να ενισχύσει την αλληλεγγύη προς τον τουρκοκυπριακό λαό, ζητώντας μεγαλύτερη στήριξη «στον αγώνα των Τουρκοκυπρίων για δικαιώματα, ελευθερία και δικαιοσύνη, στη βάση της λύσης των δύο κρατών». Η τοποθέτηση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, τα οποία προβλέπουν επανένωση της Κύπρου στο πλαίσιο μιας δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας.

Ο Ερντογάν υπογράμμισε ακόμη ότι η Τουρκία, ως «μητέρα πατρίδα και εγγυήτρια δύναμη», δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον τουρκοκυπριακό λαό και θα συνεχίσει να στηρίζει τον «δίκαιο αγώνα» του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λιμάνι Καβάλας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καβάλα: «Τρίγωνο σταθερότητας» Ελλάδας, Τουρκίας και Κύπρου στο 5ο Θερινό Σχολείο

Από 24 έως 28 Αυγούστου στην Καβάλα πραγματοποιείται το 5ο Διεθνές Θερινό Σχολείο με θέμα γεωπολιτική, συμφιλίωση και σχέσεις καλής γειτονίας, εστιάζοντας σε Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρο και προοπτικές συνεργασίας στην περιοχή.
Κάγια Κάλας Συνέντευξη Τύπου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΕ: Έκκληση προς Τουρκία για σεβασμό κυριαρχίας των κρατών-μελών

Η Κάγια Κάλας ζήτησε από την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών-μελών της ΕΕ, ενώ ανακοίνωσε ότι θα επιθεωρήσει την επιχείρηση Aspides, τονίζοντας τη σημασία της για τη ναυσιπλοΐα και την ασφάλεια στην περιοχή.
σημαία Τουρκίας θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τουρκία καταγγέλλει παραβίαση διεθνούς δικαίου στη συμφωνία Κύπρου-Γαλλίας

Η Τουρκία αντέδρασε έντονα στη συμφωνία Γαλλίας-Κύπρου για τη στάθμευση γαλλικών στρατευμάτων, κάνοντας λόγο για πρόκληση και παραβίαση του διεθνούς δικαίου και τονίζοντας πως θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.
Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Παράνομα τα τουρκικά «θαλάσσια πάρκα» σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο

Το ΥΠΕΞ ξεκαθαρίζει ότι η ανακήρυξη τουρκικών «εθνικών θαλάσσιων πάρκων» εκτός τουρκικών χωρικών υδάτων δεν παράγει νομικά αποτελέσματα, καθώς παραβιάζει το Δίκαιο της Θάλασσας και αφορά διεθνή ύδατα.
Σημαίες ΗΠΑ Τουρκίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέσσερις Ελληνοαμερικανοί βουλευτές κατά της πώλησης κινητήρων στην Τουρκία

Τέσσερις Ελληνοαμερικανοί βουλευτές εκφράζουν ανησυχία για την πιθανή πώληση κινητήρων μαχητικών στην Τουρκία, τονίζοντας ότι απειλεί τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και ζητούν αυστηρή συμμόρφωση με το νόμο CAATSA.