ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Πάπας Λέων
Φωτογραφία Shutterstock

Ο Πάπας Λέων ΙΓ΄ ζητά άμεση κατάπαυση του πυρός στο Σουδάν

«Η αδιάκριτη βία κατά γυναικών και παιδιών, οι επιθέσεις εναντίον ανυπεράσπιστων πολιτών και η παρεμπόδιση ανθρωπιστικών αποστολών προκαλούν απαράδεκτα βάσανα», δήλωσε ο πάπας στην Κυριακάτικη προσευχή του στο Βατικανό.

Ο Πάπας Λέων ΙΓ΄ ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός και άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων στο Σουδάν, λέγοντας ότι παρακολουθεί με «βαθιά θλίψη» τις ανησυχητικές αναφορές για σοβαρές φρικαλεότητες στην πόλη Φασίρ στην περιοχή Νταρφούρ του Σουδάν, ανέφερε το Reuters.

«Η αδιάκριτη βία κατά γυναικών και παιδιών, οι επιθέσεις εναντίον ανυπεράσπιστων πολιτών και η παρεμπόδιση ανθρωπιστικών αποστολών προκαλούν απαράδεκτα βάσανα», δήλωσε ο πάπας στην Κυριακάτικη προσευχή του στο Βατικανό. Κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να δείξει αποφασιστικότητα για να υποστηρίξει τις προσπάθειες ανακούφισης των θυμάτων.

Το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ αναφέρει ότι εκατοντάδες πολίτες και άοπλοι μαχητές ενδέχεται να εκτελέστηκαν στο  Ελ Φασέρ, το τελευταίο σημαντικό προπύργιο του τακτικού στρατού του Σουδάν στη δυτική περιοχή του Νταρφούρ, το οποίο έπεσε στα χέρια των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF) την περασμένη Κυριακή, τερματίζοντας μια 18μηνη πολιορκία.

Ο Πάπας Λέων επέστησε επίσης την προσοχή στην κατάσταση στην Τανζανία, όπου ξέσπασαν συγκρούσεις μετά τις προεδρικές εκλογές , με αποτέλεσμα θύματα. Κάλεσε όλα τα μέρη να απόσχουν από τη βία και να ακολουθήσουν την οδό του διαλόγου.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμβόλιο και ένεση
ΔΙΕΘΝΗ

Γιατρός επιστρέφει από Κονγκό στην Ιταλία και τίθεται υπό παρακολούθηση

Ιταλίδα χειρουργός επιστρέφει αεροπορικώς από το Κονγκό και τίθεται σε καραντίνα, καθώς ήρθε σε επαφή με ύποπτο κρούσμα Έμπολα. Η ίδια δεν παρουσιάζει συμπτώματα και ακολουθείται το πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ιταλία προειδοποιεί πως η ΕΕ θα βρεθεί αντιμέτωπη με νέο κύμα μεταναστών

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι υπογράμμισε πως αν δεν βρεθεί λύση για την οικονομική διάσωση της Τυνησίας, πολλοί κάτοικοι της χώρας θα αναζητήσουν εργασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή οι αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας με Γερμανία και Ιταλία

Την Τρίτη στη Βουλή αναμένεται η κύρωση δύο αμυντικών συμφωνιών με Γερμανία και Ιταλία, για συνεργασία στην ακαδημαϊκή έρευνα και την εκπαίδευση πιλότων. Οι συμφωνίες υπογράφηκαν το 2023 και το 2025 αντίστοιχα.
σημαία της Ιταλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Μαζική συμμετοχή φοιτητών στις κινητοποιήσεις, λίγα επεισόδια

Χιλιάδες φοιτητές και εργαζόμενοι διαδήλωσαν μαζικά σε πάνω από 50 ιταλικές πόλεις, συμμετέχοντας στη γενική απεργία που προκήρυξε η Usb. Στο Τορίνο και τη Μπολόνια σημειώθηκαν μικροεντάσεις, χωρίς τραυματισμούς ή βανδαλισμούς.
σημαία της Ιταλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Προσωποποιημένες πινακίδες αυτοκινήτων με κόστος 600 ευρώ

Από τα τέλη Απριλίου 2027, οι Ιταλοί θα μπορούν να επιλέγουν εξατομικευμένες πινακίδες για τα οχήματά τους, με κόστος 600 ευρώ για αυτοκίνητα και 360 ευρώ για μοτοσικλέτες. Απαγορεύονται προσβλητικές ή ασαφείς συνθέσεις.