Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν την ταυτοποίηση των σορών δύο ομήρων που παραδόθηκαν από τη Χαμάς την Πέμπτη. Πρόκειται για τον Άμιραμ Κούπερ και τον Σάχαρ Μπαρούχ, οι οποίοι είχαν απαχθεί κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023. Σύμφωνα με το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, οι οικογένειες των θυμάτων ενημερώθηκαν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ταυτοποίησης από την ιατροδικαστική υπηρεσία.
Ο 25χρονος Σάχαρ Μπαρούχ είχε απαχθεί από το κιμπούτζ Μπεερί και μεταφέρθηκε στη Λωρίδα της Γάζας, όπου έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης από τον ισραηλινό στρατό.
Ο 84χρονος Άμιραμ Κούπερ απήχθη μαζί με τη 80χρονη σύζυγό του, Νουρίτ, από το κιμπούτζ Νιρ Οζ. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) είχαν ανακοινώσει τον θάνατό του τον Ιούνιο του 2024.
Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς παρέδωσε τις δύο σορούς σε κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού, το οποίο τις μετέφερε στον ισραηλινό στρατό στη Λωρίδα της Γάζας. Η παράδοση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας εκεχειρίας που ισχύει από τις 10 Οκτωβρίου.
Το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων και Αγνοουμένων, σε σχετική ανακοίνωση, εξέφρασε τη στήριξή του προς τις οικογένειες των δύο θυμάτων και ζήτησε τον επαναπατρισμό των λειψάνων όλων των ομήρων.
Σύμφωνα με τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, στην πρώτη φάση η Χαμάς απελευθέρωσε στις 13 Οκτωβρίου 20 ομήρους που κρατούσε στη Λωρίδα της Γάζας. Υποχρεούται επίσης να παραδώσει τα λείψανα 28 νεκρών ομήρων, ωστόσο μέχρι σήμερα έχουν επιστραφεί 17 σοροί, με τη Χαμάς να επικαλείται δυσκολίες εντοπισμού κάτω από ερείπια κτιρίων που καταστράφηκαν από τις ισραηλινές επιθέσεις.
Οι καθυστερήσεις στην παράδοση των σορών έχουν προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στην ισραηλινή κυβέρνηση.
 
               
  
                    
                                    
                                                                                                                                                                                                                  
               
  
                    
                                    
                                                                                                                                                                                                                  
               
  
                    
                                    
                                                                                                                                                                                                                  
               
  
                    
                                    
                                                                                                                                                                                                                  
               
  
                    
                                    
                                                                                                                                                                                                                  
              