ΓΔ: 2064.77 -0.60% Τζίρος: 491.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
Ο Ντόναλντ Τραμπ ποζάρει στον Λευκό Οίκο με σοβαρή έκφραση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Τραμπ αναχωρεί για Ιαπωνία στο πλαίσιο της ασιατικής περιοδείας του

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε από τη Μαλαισία για την Ιαπωνία, όπου θα συναντηθεί με τη Σανάε Τακαΐτσι και τον αυτοκράτορα Ναρουχίτο, πριν μεταβεί στη Νότια Κορέα για τη σύνοδο APEC.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε από το διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, με προορισμό την Ιαπωνία, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ασία.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής του στην Ιαπωνία, ο αμερικανός πρόεδρος θα έχει συνομιλίες με τη νεοεκλεγείσα πρωθυπουργό Σανάε Τακαΐτσι. Επίσης, έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον αυτοκράτορα Ναρουχίτο.

Αμέσως μετά, ο Ντόναλντ Τραμπ θα μεταβεί στη Νότια Κορέα, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC). Στο περιθώριο της συνόδου, προβλέπεται να πραγματοποιήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, με στόχο την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ στην Ιαπωνία, βέβαιος για εμπορική συμφωνία με την Κίνα

Ο Τραμπ συνεχίζει την ασιατική περιοδεία του με επίσκεψη στην Ιαπωνία, επιδιώκοντας συμβιβασμό στην εμπορική διένεξη ΗΠΑ-Κίνας ενόψει της συνάντησής του με τον Σι Τζινπίνγκ και δηλώνει αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας.
Σαναέ Τακαΐτσι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Θερμή και ειλικρινής συνάντηση της Τακαΐτσι με τον Τραμπ

Η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σανάε Τακαΐτσι, δήλωσε ότι είχε μια ειλικρινή συζήτηση με τον Τραμπ και δεσμεύτηκε να ενισχύσει τη συμμαχία Ιαπωνίας-ΗΠΑ. Τον χαρακτήρισε ζωντανό και αστείο άνθρωπο.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Παραλληλισμός Περλ Χάρμπορ και Ιράν μπροστά στην πρωθυπουργό Ιαπωνίας

Ο Τραμπ παρομοίασε τις επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με το Περλ Χάρμπορ, φέρνοντας σε αμηχανία την Ιαπωνίδα πρωθυπουργό. Υποστήριξε ότι δεν ενημέρωσε τους συμμάχους για να διατηρήσει το στοιχείο του αιφνιδιασμού.
Σαναέ Τακαΐτσι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Μόνο ο Τραμπ μπορεί να φέρει ειρήνη σε ΗΠΑ και Ιράν

Η Ιαπωνίδα πρωθυπουργός Σαναέ Τακαΐτσι καταδίκασε τις επιθέσεις του Ιράν, προειδοποίησε για πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία και τόνισε στον Τραμπ ότι μόνο αυτός μπορεί να φέρει ειρήνη, προσθέτοντας πως επιδιώκει διάλογο με Τεχεράνη.
Σημαία της Ιαπωνίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ιαπωνία επιδιώκει συμμετοχή στον «Χρυσό Θόλο» των ΗΠΑ σύμφωνα με ΜΜΕ

Η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σανάε Τακαΐτσι, θα ανακοινώσει την πρόθεση συμμετοχής της χώρας στο αμερικανικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας «Χρυσός Θόλος» στη συνάντησή της με τον Ντόναλντ Τραμπ στις 19 Μαρτίου.