ΓΔ: 2352.75 -0.92% Τζίρος: 221.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Βίλνιους πανοραμική θέα
Πανοραμική άποψη Βίλνιους με εμβληματικό ναό και την πόλη στο βάθος.

Το αεροδρόμιο Βίλνιους έκλεισε ξανά λόγω «μπαλονιών» στον εναέριο χώρο

Η Λιθουανία έκλεισε ξανά το αεροδρόμιο Βίλνιους λόγω ύποπτων αντικειμένων, πιθανόν μπαλονιών ηλίου, στον εναέριο χώρο της. Είναι το τέταρτο παρόμοιο περιστατικό σε μία εβδομάδα, με ύποπτα μετεωρολογικά μπαλόνια από Λευκορωσία.

Το αεροδρόμιο του Βίλνιους στη Λιθουανία έκλεισε εκ νέου, καθώς εντοπίστηκαν αντικείμενα στον εναέριο χώρο, τα οποία σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων εκτιμάται ότι ήταν μπαλόνια φουσκωμένα με ήλιο.

Πρόκειται για το τέταρτο παρόμοιο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα. Σε προηγούμενες περιπτώσεις, η κυβέρνηση της Λιθουανίας είχε αναφέρει ότι τα αντικείμενα αυτά ήταν μετεωρολογικά μπαλόνια προερχόμενα από τη Λευκορωσία, τα οποία φέρονται να χρησιμοποιούνται στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βίλνιους πανοραμική θέα
ΔΙΕΘΝΗ

Κλειστό το αεροδρόμιο του Βίλνιους λόγω ύποπτων αερόστατων

Το αεροδρόμιο Βίλνιους στη Λιθουανία ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία του λόγω ύποπτων αερόστατων στον εναέριο χώρο, συνεχίζοντας το πρόσφατο κύμα διαταραχών στην εναέρια κυκλοφορία της χώρας.
Βίλνιους πανοραμική θέα
ΔΙΕΘΝΗ

Βίλνιους: Αναστολή πτήσεων λόγω αερόστατων στο αεροδρόμιο

Στο Βίλνιους, οι αρχές ανέστειλαν τις πτήσεις λόγω ύποπτης παρουσίας αερόστατων στον εναέριο χώρο. Οι πτήσεις εκτρέπονται, σύμφωνα με το LRT και το πρακτορείο BNS, επικαλούμενα τοπικούς αξιωματούχους.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Λιθουανία: Υπό εξέταση η μόνιμη παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων

Η παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στη Λιθουανία παραμένει αβέβαιη, καθώς η Ουάσιγκτον δεν έχει προσδιορίσει πότε και πόσοι στρατιώτες θα αντικαταστήσουν όσους αποχωρούν, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Βαλτικές χώρες καταδικάζουν τη συντριβή ρωσικού drone σε πολυκατοικία Ρουμανίας

Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία καταδίκασαν τη συντριβή ρωσικού drone στη Ρουμανία, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη κλιμάκωση και κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας και του διεθνούς δικαίου από τη Ρωσία.
Στρατιωτικό drone σε δράση
ΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός στις Βαλτικές για drone απειλές – Βολές κατά Μόσχας από ΕΕ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, από το Βίλνιους, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι προκαλεί αεροπορικούς συναγερμούς στις βαλτικές χώρες, επιχειρώντας να αποσταθεροποιήσει την ΕΕ. Τόνισε πως οι τακτικές αυτές αποτυγχάνουν, όπως και στην Ουκρανία.