ΓΔ: 2385.63 1.41% Τζίρος: 336.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η ΕΕ ενέκρινε το 19ο πακέτο κυρώσεων κατά Ρωσίας με περιορισμούς LNG

Η ΕΕ ενέκρινε το 19ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, το οποίο περιλαμβάνει σταδιακή απαγόρευση στις εισαγωγές ρωσικού LNG, μετά και την αποδοχή της Σλοβακίας.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν το 19ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία. Το νέο πακέτο περιλαμβάνει και τη σταδιακή απαγόρευση στις εισαγωγές ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Η απόφαση ελήφθη καθώς η Σλοβακία τελικά συμφώνησε να στηρίξει την πρόταση, επιτρέποντας την ομόφωνη έγκριση από τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ ενέκρινε 19ο πακέτο κυρώσεων κατά Ρωσίας με απαγόρευση LNG

Η ΕΕ ενέκρινε το 19ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, που περιλαμβάνει σταδιακή απαγόρευση στις εισαγωγές ρωσικού LNG. Η Δανία δήλωσε ότι το πακέτο στοχεύει στις βασικές ροές εσόδων της Ρωσίας με νέα μέτρα.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ ζητά από Ουκρανία άμεση επισκευή του αγωγού Ντρούζμπα

Η ΕΕ κάλεσε την Ουκρανία να επισπεύσει τις επισκευές στον αγωγό πετρελαίου «Ντρούζμπα» που υπέστη ζημιές στον πόλεμο με τη Ρωσία, δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε ενημέρωση στο Κίεβο για τα τέσσερα χρόνια από την εισβολή.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο: Ο Πούτιν δέχθηκε αμερικανικές προτάσεις για την Ουκρανία

Ο Πούτιν αποδέχθηκε κάποιες αμερικανικές προτάσεις για την Ουκρανία και απέρριψε άλλες, δήλωσε το Κρεμλίνο, επισημαίνοντας πως η Ρωσία είναι ανοιχτή σε περαιτέρω διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για εξεύρεση συμφωνίας.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ συμφώνησε σε νέες αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Η ΕΕ συμφώνησε σε αυστηρότερες κυρώσεις κατά των ρωσικών υδρογονανθράκων, με πλήρη διακοπή εισαγωγών LNG και μέτρα για τα δεξαμενόπλοια-φαντάσματα της Μόσχας, στο νέο πακέτο μέτρων κατά της χρηματοδότησης του πολέμου.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κριμαία: Αυξάνονται οι περιορισμοί στα καύσιμα λόγω ουκρανικών επιθέσεων

Η Κριμαία ανέστειλε τις πωλήσεις βενζίνης με μετρητά και την έκδοση νέων κουπονιών λόγω έλλειψης καυσίμων, μετά από ουκρανικές επιθέσεις. Οι αγορές περιορίζονται στα 20 λίτρα με υφιστάμενα κουπόνια, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Αξιόνοφ.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Στο στόχαστρο πετρελαϊκός σταθμός στην Αγία Πετρούπολη

Ο ουκρανικός στρατός έπληξε σταθμό πετρελαίου και στρατιωτικούς στόχους κοντά στην Αγία Πετρούπολη και σε άλλες ρωσικές περιοχές, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Επίθεση με drone προκάλεσε καπνό ενώ ξεκινά το οικονομικό φόρουμ στην πόλη.