ΓΔ: 2686.2 1.75% Τζίρος: 315.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σιλουέτα μαχητή πολέμου
Φώτο: Shutterstock

Άμεση κατάπαυση πυρός συμφώνησαν Πακιστάν και Αφγανιστάν

Πακιστάν και Αφγανιστάν συμφώνησαν σε άμεση εκεχειρία, μετά από συνομιλίες στην Ντόχα με διαμεσολάβηση Κατάρ και Τουρκίας. Θα δημιουργηθούν μηχανισμοί για διαρκή ειρήνη και σταθερότητα, ενώ έπονται νέες συναντήσεις.

Το Πακιστάν και το Αφγανιστάν συμφώνησαν σε άμεση κατάπαυση του πυρός έπειτα από συνομιλίες που διεξήχθησαν στην Ντόχα, με τη διαμεσολάβηση του Κατάρ και της Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι δύο χώρες θα προχωρήσουν στη δημιουργία μηχανισμών που αποσκοπούν στην ενίσχυση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

Προβλέπονται επίσης νέες συναντήσεις τις επόμενες ημέρες, με στόχο την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της εκεχειρίας και την επαλήθευση της εφαρμογής της, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση της ασφάλειας.

Το Κατάρ εκφράζει την προσδοκία ότι η συμφωνία αυτή θα βοηθήσει στον τερματισμό των εντάσεων στα σύνορα μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν και θα αποτελέσει βάση για διαρκή ειρήνη στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφγανός μαχητής πεδίο μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Καμπούλ: Ναυάγιο συνομιλιών με Πακιστάν, κατηγορίες κατά Ισλαμαμπάντ

Σε αδιέξοδο κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ταλιμπάν και Πακιστάν στην Τουρκία για διαρκή εκεχειρία. Οι αφγανικές αρχές κατηγορούν το Ισλαμαμπάντ για αδιαλλαξία και έλλειψη ανάληψης ευθυνών.
Καμπούλ τοπίο πόλης
ΔΙΕΘΝΗ

Ταλιμπάν: Το Πακιστάν άνοιξε πυρ στα σύνορα, καταγγέλλει το Αφγανιστάν

Η Καμπούλ κατηγορεί το Πακιστάν για παραβίαση της εκεχειρίας με πυρά κατά αφγανικών θέσεων. Οι Ταλιμπάν δεν απάντησαν για χάρη του έθνους, δηλώνει αξιωματούχος. Τα επεισόδια σταμάτησαν και πλέον η κατάσταση ελέγχεται.
Θωρακισμένα οχήματα Υεμένης
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία και Πακιστάν στέλνουν στρατιωτικές δυνάμεις στη Σαουδική Αραβία

Τουρκία και Πακιστάν θα στείλουν στρατό στη Σαουδική Αραβία, με βάση το Σύμφωνο της Μέκκας, λόγω των επιθέσεων των Χούθι. Το σύμφωνο προβλέπει αμοιβαία άμυνα σε περίπτωση επίθεσης σε κάποια από τις τρεις χώρες.
Σημαίες Αφγανιστάν Πακιστάν
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: 10 άμαχοι νεκροί σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο Αφγανιστάν

Ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον 10 άμαχοι, εκ των οποίων τα περισσότερα παιδιά, έχασαν τη ζωή τους και εννέα τραυματίστηκαν σε αεροπορικές επιδρομές στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης των Ταλιμπάν.
Έκρηξη στο αεροδρόμιο Καμπούλ
ΔΙΕΘΝΗ

Εννιά νεκροί από νέους πακιστανικούς βομβαρδισμούς στο Αφγανιστάν

Εννέα άμαχοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν και έντεκα τραυματίστηκαν από αεροπορικές επιδρομές του Πακιστάν σε Αφγανιστάν, σύμφωνα με τους Ταλιμπάν, που καταγγέλλουν σοβαρή παραβίαση από τον γείτονα.