ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
Ο Ντόναλντ Τραμπ ποζάρει στον Λευκό Οίκο με σοβαρή έκφραση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Τραμπ απελαύνει δύο επιζήσαντες από αμερικανικό πλήγμα στην Καραϊβική

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι δύο επιζώντες «ναρκοτρομοκράτες» από υποβρύχιο με ναρκωτικά που καταστράφηκε από αμερικανικό πλήγμα, επιστρέφουν σε Εκουαδόρ και Κολομβία για να δικαστούν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι δύο άτομα που χαρακτηρίστηκαν ως «ναρκοτρομοκράτες» και επέζησαν αμερικανικής επιχείρησης κατά υποβρυχίου μεταφοράς ναρκωτικών, μεταφέρονται στις χώρες καταγωγής τους, το Εκουαδόρ και την Κολομβία.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, ο Τραμπ δήλωσε ότι ήταν «μεγάλη του τιμή» να καταστρέψει ένα «πολύ μεγάλο υποβρύχιο μεταφοράς ναρκωτικών» που κατευθυνόταν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω γνωστού διαύλου. Σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών, το σκάφος ήταν κυρίως φορτωμένο με Fentanyl και άλλα παράνομα ναρκωτικά.

Όπως ανέφερε ο Τραμπ, στο υποβρύχιο επέβαιναν τέσσερις «ναρκοτρομοκράτες». Δύο εξ αυτών σκοτώθηκαν, ενώ οι άλλοι δύο μεταφέρονται στις πατρίδες τους προκειμένου να τεθούν υπό κράτηση και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ απειλεί στρατιωτική επέμβαση στην Κολομβία μετά τη Βενεζουέλα

Ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης κατά της Κολομβίας, δηλώνοντας πως η προοπτική αυτή «ακούγεται καλή» και επικρίνοντας τον Κολομβιανό πρόεδρο για διακίνηση κοκαΐνης στις ΗΠΑ.
Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

ELN: Τριήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας σε ελεγχόμενες περιοχές λόγω ΗΠΑ

Ο ELN της Κολομβίας καλεί τους πολίτες σε περιοχές υπό τον έλεγχό του να παραμείνουν στα σπίτια τους για τρεις ημέρες από την Κυριακή, λόγω φόβων επέμβασης από τις ΗΠΑ, επικαλούμενος απειλές Τραμπ για χώρες παραγωγής κοκαΐνης.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Η πρόεδρος Σέινμπαουμ αποκλείει αμερικανική επέμβαση κατά των καρτέλ

Η πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούντια Σέινμπαουμ, απέρριψε και πάλι κάθε ενδεχόμενο αμερικανικής επέμβασης στη χώρα της για καταπολέμηση των καρτέλ, μετά από δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ υπέρ επιθετικών ενεργειών κατά των ναρκωτικών.
Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Υπέρ στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά καρτέλ σε Μεξικό-Κολομβία

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε εντατικότερες επιχειρήσεις κατά των ναρκωτικών καρτέλ σε Μεξικό και Κολομβία, χωρίς να μιλήσει για στρατιωτική επέμβαση, τονίζοντας πως θα γίνει ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει η διακίνηση ναρκωτικών.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ απειλεί με «σοβαρή δράση» κατά της Κολομβίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι εξετάζει «πολύ σοβαρή δράση» κατά της Κολομβίας για τον ρόλο της στη διακίνηση ναρκωτικών και χαρακτήρισε τον πρόεδρο Πέτρο «κακό τύπο», λίγες μέρες μετά που τον αποκάλεσε «βαρόνο των ναρκωτικών».
Στρατιώτης ΗΠΑ και Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ σκεφτόταν «εισβολή» στη Βενεζουέλα ήδη από το 2017, λέει ο Σάντος

Ο πρώην πρόεδρος της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, αποκάλυψε στους Financial Times ότι το 2017 ο Ντόναλντ Τραμπ είχε υπαινιχθεί πιθανή εισβολή στη Βενεζουέλα, γεγονός που χαρακτήρισε «τρομερό» για την παγκόσμια σταθερότητα.