ΓΔ: 2086.5 -0.99% Τζίρος: 448.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Λίμα
Φώτο: Η πρωτεύουσα του Περού, Λίμα, Credits: Shutterstock

Το Περού κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Λίμα λόγω βίας

Η κυβέρνηση του Περού ανακοίνωσε σχέδιο για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Λίμα, μετά τα αιματηρά επεισόδια που αποδίδονται στο οργανωμένο έγκλημα και προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

Η κυβέρνηση του Περού γνωστοποίησε την Πέμπτη την πρόθεσή της να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Λίμα, ως απάντηση στην αύξηση της βίας που αποδίδεται στο οργανωμένο έγκλημα.

Τα πρόσφατα περιστατικά βίας στην πρωτεύουσα οδήγησαν σε μαζικές κινητοποιήσεις, με αποτέλεσμα έναν νεκρό και περισσότερους από εκατό τραυματίες.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης, Ερνέστο Άλβαρες, μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, "θα ανακοινώσουμε την απόφαση να κηρύξουμε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, τουλάχιστον στην περιφέρεια της Λίμας"

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομία Νέας Νότιας Ουαλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Άγνοια είχε η οικογένεια του δράστη Μπόνταϊ για τη ριζοσπαστικοποίηση

Η αστυνομία ταυτοποίησε τον δράστη της επίθεσης στη Μπόνταϊ ως τον 50χρονο Σατζίντ Άκραμ από την Ινδία, επιβεβαιώνοντας ότι είχε ελάχιστη επαφή με την οικογένειά του. Η επίθεση, με 16 θύματα, ερευνάται ως τρομοκρατική ενέργεια.
αστυνομία Πακιστάν όχημα
ΔΙΕΘΝΗ

Ένοπλοι επιτέθηκαν σε τράπεζες στο Μπαλουτσιστάν, δύο νεκροί

Ένοπλοι λήστεψαν τουλάχιστον τρεις τράπεζες στο Μπαλουτσιστάν του Πακιστάν, αφαιρώντας 150 εκατ. ρουπίες. Ακολούθησαν συγκρούσεις με αστυνομία, με απολογισμό έναν αστυνομικό και έναν πολίτη νεκρούς, και δύο τραυματίες αστυνομικούς.
Ρυμουλκό στο λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιχειρήσεις του Λιμενικού σε Ρόδο και Γαύδο με συλλήψεις και διακομιδές

Σειρά επιχειρήσεων πραγματοποίησε το Λιμενικό σε Ρόδο και Γαύδο, με σύλληψη 19χρονου για ναρκωτικά, εντοπισμό 38 αλλοδαπών και διακομιδές ασθενών από νησιά που χρειάζονταν άμεση νοσοκομειακή φροντίδα.
Αυστραλός αστυνομικός δρόμου
ΔΙΕΘΝΗ

Δέκα νεκροί από την επίθεση στην παραλία Μπόνταϊ στην Αυστραλία

Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας ανέφερε πως 10 άτομα, μεταξύ αυτών ένας εκ των δραστών, έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση στη Μπόνταϊ του Σίδνεϊ. Δώδεκα τραυματίες, ανάμεσά τους και αστυνομικοί. Τραυματίας και ο δεύτερος δράστης.
Αυστραλός αστυνομικός δρόμου
ΔΙΕΘΝΗ

Πυροβολισμοί στην παραλία Μπόνταϊ του Σίδνεϊ της Αυστραλίας

Η αστυνομία της Αυστραλίας ανακοίνωσε πως αντιμετωπίζει περιστατικό στην παραλία Μπόνταϊ του Σίδνεϊ και καλεί το κοινό να αποφεύγει την περιοχή. Υπάρχουν αναφορές για πυροβολισμούς, ενώ άγνωστο παραμένει αν υπάρχουν θύματα.