ΓΔ: 2587.93 -2.11% Τζίρος: 333.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αστυνομικό όχημα Περού
Φώτο: Shutterstock

Διάλυση συμμορίας με δεσμούς σε ισχυρή λατινοαμερικανική οργάνωση στο Περού

Η αστυνομία του Περού συνέλαβε 12 άτομα για συμμετοχή σε συμμορία που συνδέεται με την Tren de Aragua και κατηγορείται για απαγωγές, βασανιστήρια και εκβιάσεις.

Η αστυνομία του Περού ανακοίνωσε την εξάρθρωση συμμορίας που συνδέεται με την Tren de Aragua, μία από τις πιο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις της Λατινικής Αμερικής. 

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν οκτώ υπήκοοι Βενεζουέλας και τέσσερις πολίτες του Περού, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απαγωγές και βασανιστήρια.

Η Tren de Aragua έχει χαρακτηριστεί «τρομοκρατική» οργάνωση από την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

 Δημιουργήθηκε το 2014 στην πολιτεία Αράγουα της Βενεζουέλας και, σύμφωνα με εκθέσεις υπηρεσιών πληροφοριών, έχει εξαπλωθεί σε οκτώ χώρες της Νότιας Αμερικής. Η οργάνωση κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων, απαγωγές, βιασμούς, διακίνηση ναρκωτικών, εκβιάσεις και δολοφονίες.

Η εγκληματική ομάδα που εξαρθρώθηκε, γνωστή ως El Tren de Aragua Nueva Generación, απαιτούσε λύτρα άνω των 100.000 δολαρίων για την απελευθέρωση των θυμάτων της, τα οποία συχνά υφίσταντο βασανιστήρια, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της περουβιανής αστυνομίας, Όσκαρ Αριόλα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας από τους συλληφθέντες κατηγορείται ότι «έκοβε δάχτυλα» ομήρων, γεγονός που καταδεικνύει τη σκληρότητα των μεθόδων της συμμορίας.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα σε συνεργασία της εισαγγελίας και της αστυνομίας, σε ακίνητα στη Λίμα και στην πόλη Ουαρμέι, στο βόρειο τμήμα της χώρας των Άνδεων.

Τον Απρίλιο, η περουβιανή αστυνομία είχε ανακοινώσει την εξάρθρωση δύο ακόμη συμμοριών, των Hijos de Dios («γιοι του θεού») και Tren del Llano («τρένο του υψιπέδου»). Τότε είχαν συλληφθεί 28 άτομα, 23 υπήκοοι Βενεζουέλας και 5 πολίτες του Περού— που κατηγορούνται κυρίως για εμπορία σάρκας με θύματα αλλοδαπές γυναίκες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Περού: Νέα αρχή με στρατό και αστυνομία κατά του οργανωμένου εγκλήματος

Η Κέικο Φουχιμόρι ανακοίνωσε τη δημιουργία νέας αρχής με τη συμμετοχή στρατού και αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο Περού, όπου οι ανθρωποκτονίες και οι εκβιασμοί έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.
Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις δολοφονίες στην Κούκουτα Κολομβίας κοντά στα σύνορα με Βενεζουέλα

Τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας τοπικός αξιωματούχος, σκοτώθηκαν στην Κούκουτα της Κολομβίας όταν ένοπλοι σε μοτοσικλέτα άνοιξαν πυρ σε κατάστημα, εν μέσω έξαρσης βίας στη χώρα λόγω δραστηριοτήτων ένοπλων ομάδων.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιστέρι: Σύλληψη δύο ατόμων για όπλα – Κατασχέθηκε πιστόλι

Συνελήφθησαν στο Περιστέρι δύο άνδρες, 27 και 22 ετών, αφού στην κατοχή του πρώτου βρέθηκε πιστόλι με γεμιστήρα και τέσσερα φυσίγγια που είχε κρύψει στο εσώρουχό του. Το όπλο και τα φυσίγγια κατασχέθηκαν από την αστυνομία.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Έρευνα για παραβίαση φράκτη στο αεροδρόμιο της Λειψίας

Η γερμανική αστυνομία διερευνά παραβίαση του περιμετρικού φράκτη στο αεροδρόμιο Λειψίας, πιθανώς από όχημα. Έρευνες ξεκίνησαν χθες βράδυ. Τον Αύγουστο εντοπίστηκε drone με εκρηκτικά, περιστατικό που η Ρωσία αρνήθηκε πως προκάλεσε.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λασίθι: Σύλληψη 52χρονης για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη 52χρονη στον Δήμο Χερσονήσου για παραβάσεις ναρκωτικών, μετά από έρευνα σε σπίτι, επιχείρηση και αποθήκες όπου κατασχέθηκαν πάνω από 1 κιλό κάνναβης, τσιγαριλίκια, φιάλες αερίου γέλιου και μπαλόνια.
Αυτοκίνητο αστυνομίας Πολωνίας
ΔΙΕΘΝΗ

20.000 αστυνομικοί στα πολωνικά σχολεία μετά τις επιθέσεις με μαχαίρι

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Πολωνία για την ασφάλεια στα σχολεία μετά από τρεις επιθέσεις με μαχαίρι. Ο Τουσκ τόνισε πως η βία διαδικτυακά κι η «κουλτούρα δύναμης» εντείνουν τη νεανική εγκληματικότητα.