ΓΔ: 2632.05 -1.41% Τζίρος: 249.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:55:40
Αστυνομικό όχημα Περού
Φώτο: Shutterstock

Διάλυση συμμορίας με δεσμούς σε ισχυρή λατινοαμερικανική οργάνωση στο Περού

Η αστυνομία του Περού συνέλαβε 12 άτομα για συμμετοχή σε συμμορία που συνδέεται με την Tren de Aragua και κατηγορείται για απαγωγές, βασανιστήρια και εκβιάσεις.

Η αστυνομία του Περού ανακοίνωσε την εξάρθρωση συμμορίας που συνδέεται με την Tren de Aragua, μία από τις πιο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις της Λατινικής Αμερικής. 

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν οκτώ υπήκοοι Βενεζουέλας και τέσσερις πολίτες του Περού, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απαγωγές και βασανιστήρια.

Η Tren de Aragua έχει χαρακτηριστεί «τρομοκρατική» οργάνωση από την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

 Δημιουργήθηκε το 2014 στην πολιτεία Αράγουα της Βενεζουέλας και, σύμφωνα με εκθέσεις υπηρεσιών πληροφοριών, έχει εξαπλωθεί σε οκτώ χώρες της Νότιας Αμερικής. Η οργάνωση κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων, απαγωγές, βιασμούς, διακίνηση ναρκωτικών, εκβιάσεις και δολοφονίες.

Η εγκληματική ομάδα που εξαρθρώθηκε, γνωστή ως El Tren de Aragua Nueva Generación, απαιτούσε λύτρα άνω των 100.000 δολαρίων για την απελευθέρωση των θυμάτων της, τα οποία συχνά υφίσταντο βασανιστήρια, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της περουβιανής αστυνομίας, Όσκαρ Αριόλα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας από τους συλληφθέντες κατηγορείται ότι «έκοβε δάχτυλα» ομήρων, γεγονός που καταδεικνύει τη σκληρότητα των μεθόδων της συμμορίας.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα σε συνεργασία της εισαγγελίας και της αστυνομίας, σε ακίνητα στη Λίμα και στην πόλη Ουαρμέι, στο βόρειο τμήμα της χώρας των Άνδεων.

Τον Απρίλιο, η περουβιανή αστυνομία είχε ανακοινώσει την εξάρθρωση δύο ακόμη συμμοριών, των Hijos de Dios («γιοι του θεού») και Tren del Llano («τρένο του υψιπέδου»). Τότε είχαν συλληφθεί 28 άτομα, 23 υπήκοοι Βενεζουέλας και 5 πολίτες του Περού— που κατηγορούνται κυρίως για εμπορία σάρκας με θύματα αλλοδαπές γυναίκες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις δολοφονίες στην Κούκουτα Κολομβίας κοντά στα σύνορα με Βενεζουέλα

Τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας τοπικός αξιωματούχος, σκοτώθηκαν στην Κούκουτα της Κολομβίας όταν ένοπλοι σε μοτοσικλέτα άνοιξαν πυρ σε κατάστημα, εν μέσω έξαρσης βίας στη χώρα λόγω δραστηριοτήτων ένοπλων ομάδων.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν απάτες και κλοπές με 11 κατηγορούμενους

Η ΕΛ.ΑΣ. Θεσσαλονίκης εξιχνίασε κλοπές και απάτες σε Χαριλάου - Ανάληψη. Δύο άτομα απέσπασαν κοσμήματα και μετρητά αξίας άνω των 40.000€. Σχηματίστηκαν δικογραφίες για απόπειρα κλοπής και διάρρηξη με κλοπή κοσμημάτων 3.000€.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστυνομική έφοδος σε οικισμούς Αργολίδας: 5 συλλήψεις για ρευματοκλοπή

Αστυνομική επιχείρηση σε Άργος-Μυκήνες και Ναύπλιο οδήγησε σε 25 ελέγχους, 6 προσαγωγές και 5 συλλήψεις για κλοπή ρεύματος. Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές δικύκλων και μία κλοπή σε οικία σε Ναύπλιο και Τολό.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για οπλισμό με φερόμενους δεσμούς σε τουρκική μαφία

Στη σύλληψη δύο ανδρών, 36χρονου Τούρκου και 30χρονου Έλληνα, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική συμμορία και οπλοκατοχή, προχώρησαν οι αρχές μετά από απόφαση του συμβουλίου εφετών Θεσσαλονίκης.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Αποτροπή σχεδίου επίθεσης σε εβραϊκή κοινότητα από την αστυνομία

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε δύο άνδρες, περίπου 30 ετών, στο Μάντσεστερ για υπόθεση τρομοκρατικού σχεδίου κατά της εβραϊκής κοινότητας. Έρευνες έγιναν και σε Σάλφορντ και Λίβερπουλ. Η έρευνα χαρακτηρίστηκε προληπτική.
Περιπολικό ελληνικής αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νίκαια: 42χρονος συνελήφθη με 80 κιλά κλεμμένου χαλκού

Συνελήφθη 42χρονος στη Λεωφόρο Πέτρου Ράλλη, στη Νίκαια, επ’ αυτοφώρω να αφαιρεί καλώδια ηλεκτρισμού. Στην κατοχή του βρέθηκαν 80 κιλά καλώδια χαλκού και δύο κόφτες. Η σύλληψη έγινε από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.