ΓΔ: 2553.35 -2.22% Τζίρος: 392.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αεροφωτογραφία Χερσώνας
Εναέρια άποψη της Χερσώνας και του ποταμού Δνείπερου υπό δυνατό ηλιακό φως.

Ρωσική επίθεση σε φάλαγγα ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ στη Χερσώνα

Φάλαγγα του ΟΗΕ δέχθηκε ρωσική επίθεση με drones και πυρά στη Χερσώνα. ΟΗΕ και Ουκρανία καταδίκασαν το πλήγμα, κάνοντας λόγο για κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

Στόχος ρωσικής επίθεσης με drones και πυρά πυροβολικού έγινε φάλαγγα μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ στην περιοχή της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη Ολεξάντρ Προκούντιν. Ο κυβερνήτης επισήμανε πως είναι «θαύμα» που δεν καταγράφηκαν θύματα.

Ο Ολεξάντρ Προκούντιν κατηγόρησε τη Ρωσία για τρομοκρατία, επισημαίνοντας ότι τα λευκά φορτηγά έφεραν τα διακριτικά του ΟΗΕ και μετέφεραν βοήθεια που προοριζόταν για τον ουκρανικό πληθυσμό. Σχετική φωτογραφία που ανήρτησε ο ίδιος δείχνει κατεστραμμένο φορτηγό με τα διακριτικά του WFP (Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα) σε αγρό.

Η επίθεση σημειώθηκε στην κοινότητα της Μπιλοζέρκα, σε μικρή απόσταση από τον ποταμό Δνείπερο, ο οποίος αποτελεί τη γραμμή του μετώπου στην περιοχή.

Ο ΟΗΕ καταδίκασε το συμβάν, με τον συντονιστή ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ για την Ουκρανία, Ματίας Σμάλε, να δηλώνει: «Τέτοιες επιθέσεις είναι απολύτως απαράδεκτες. Τα μέλη των ανθρωπιστικών αποστολών προστατεύονται από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και δεν πρέπει να γίνονται στόχος επιθέσεων».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Αντριι Σιμπίχα χαρακτήρισε το περιστατικό «μία νέα παραβίαση του διεθνούς δικαίου» από τη Ρωσία, υπογραμμίζοντας την «απόλυτη περιφρόνηση της Μόσχας προς τις ζωές των πολιτών και τις διεθνείς της υποχρεώσεις».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Περιορισμένες ζημιές από ουκρανικές επιθέσεις αναφέρουν οι αρχές

Ουκρανικά drones και πύραυλοι έπληξαν περιοχές της Ρωσίας, προκαλώντας μικρές ζημιές χωρίς θύματα, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές. Στην πόλη Οριόλ χτυπήθηκαν αποθήκες και εγκαταστάσεις, ενώ ξέσπασε πυρκαγιά που κατασβέστηκε.
Drone μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: 493 ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν πριν φτάσουν στη Μόσχα

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε 493 ουκρανικά drones που κατευθύνονταν στη Μόσχα το βράδυ της Δευτέρας μέχρι το πρωί της Τρίτης, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Σεργκέι Σαμπιάνιν. Οι ουκρανικές επιθέσεις συνεχίζονται.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Μαζική επίθεση ουκρανικών drones στη Μόσχα τη νύχτα, λέει ο δήμαρχος

Πάνω από 600 επιθετικά drone κατευθύνθηκαν προς τη Μόσχα από το βράδυ της Τετάρτης ως το πρωί της Πέμπτης, με τα περισσότερα να εξουδετερώνονται σύμφωνα με τον δήμαρχο Σαμπιάνιν. Η Μόσχα φιλοξενεί τη σύνοδο Ρωσίας-Αφρικής.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα πυραυλική επίθεση στο Κίεβο και επίθεση drones στη ρωσική Λίπετσκ

Νέοι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν το Κίεβο, με τραυματίες και ζημιές. Στο Λίπετσκ της Ρωσίας τραυματίστηκε άνδρας από επίθεση drones. Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως το τέλος του πολέμου δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: 11 νεκροί από τη μεγάλη ρωσική επίθεση, λέει ο Ζελένσκι

Η Ρωσία εξαπέλυσε 70 πυραύλους και drones κατά της Ουκρανίας, πλήττοντας τον ενεργειακό τομέα και προκαλώντας τουλάχιστον 11 νεκρούς, ανέφερε ο πρόεδρος Ζελένσκι, τονίζοντας τη μεγάλη ανάγκη για αντιαεροπορική άμυνα.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ο ρωσικός στρατός πλήττει πολιτικές υποδομές με εντολή Πούτιν

Ρωσικά drones επιτέθηκαν στο Κίεβο σκοτώνοντας ένα άτομο και τραυματίζοντας δύο, ενώ δύο νεκροί αναφέρθηκαν και σε επίθεση στο Χάρκοβο. Κλειστές παραμένουν αρκετές γέφυρες του Δνείπερου στην ουκρανική πρωτεύουσα.