ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αντόνιο Κόστα πορτρέτο

Ο Αντόνιο Κόστα παρών στη διάσκεψη για τη Μέση Ανατολή

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, θα παραστεί στη διάσκεψη για τη Μέση Ανατολή, που θα γίνει τη Δευτέρα στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου, με σκοπό τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, θα παραστεί στην επικείμενη ειρηνευτική διάσκεψη για τη Μέση Ανατολή, όπως έκανε γνωστό σήμερα Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Η διεθνής συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα στην αιγυπτιακή πόλη Σαρμ ελ Σέιχ, με βασικό στόχο την επίτευξη συμφωνίας που θα οδηγήσει στον τερματισμό της σύγκρουσης στη Γάζα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Θετική η αντίδραση φον ντερ Λάιεν στη συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαρακτήρισε «καθοριστική» τη συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου για την αποκλιμάκωση. Τόνισε την ανάγκη για αφοπλισμό μη κρατικών ομάδων και υποστήριξε ότι η ΕΕ στηρίζει τη βιώσιμη σταθερότητα στην περιοχή.
Σημαίες Τουρκίας Αιγύπτου
ΔΙΕΘΝΗ

Τετραμερής ΥΠΕΞ Αιγύπτου, Πακιστάν, Τουρκίας, Σ. Αραβίας την Κυριακή στο Κάιρο

Συνάντηση στην Αίγυπτο θα έχουν Κυριακή οι ΥΠΕΞ Πακιστάν, Αιγύπτου, Σαουδικής Αραβίας και Τουρκίας, για συνομιλίες σχετικά με την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή, με έμφαση στις περιφερειακές εξελίξεις.
Αίθουσα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Ουκρανία, Μέση Ανατολή και προϋπολογισμός στην ατζέντα

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συζητήσει σήμερα τον πόλεμο στην Ουκρανία, τη Μέση Ανατολή, το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ, την οικονομία και την ένταξη Ουκρανίας-Μολδαβίας, με συμμετοχή του Ζελένσκι. Κυρώσεις κατά Ρωσίας συνεχίζονται.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης για τη Σύνοδο Κορυφής και το νέο ΠΔΠ

Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ οι 27 ηγέτες συζητούν για το νέο προϋπολογισμό 2028-2034, την παγκόσμια οικονομία, τις εξελίξεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, αλλά και την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας, παρουσία του πρωθυπουργού Μητσοτάκη.