ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού κινούνται σε δρόμο με ερείπια στη Γάζα κατά τη διάρκεια ανθρωπιστικής αποστολής.

Γάζα: Πάνω από 500.000 επέστρεψαν στα βόρεια μετά την εκεχειρία

Πάνω από 500.000 άνθρωποι επέστρεψαν στο βόρειο τμήμα της Γάζας μετά την κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ.

Περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι έχουν επιστρέψει στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Άμυνας του παλαιστινιακού θύλακα.

Η μαζική αυτή επιστροφή σημειώθηκε μετά την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ, η οποία τέθηκε σε ισχύ μία ημέρα νωρίτερα, στις 12:00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας).

Ο εκπρόσωπος Τύπου της οργάνωσης, Μαχμούντ Μπασάλ, ανέφερε ότι «περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι (…) έφθασαν στη Γάζα από χθες έως τώρα», αναδεικνύοντας το μέγεθος της μετακίνησης του πληθυσμού μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε πως, παρά την κατάπαυση του πυρός, περιοχές στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας παραμένουν επικίνδυνες λόγω των συνεπειών δύο ετών πολέμου.

Οι ισραηλινές δυνάμεις κάλεσαν τους πολίτες να αποφεύγουν την προσέγγιση σε στρατιωτικές μονάδες που εξακολουθούν να βρίσκονται στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Το Νάσερ παρέλαβε σορούς 15 Παλαιστινίων, επιβεβαιώνει το νοσοκομείο

Το νοσοκομείο Νάσερ στη Γάζα παρέλαβε 15 σορούς Παλαιστινίων κρατουμένων, στο πλαίσιο της 13ης ανταλλαγής μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, φτάνοντας συνολικά τους 330 νεκρούς που παραδόθηκαν από το Ισραήλ.
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Παραλαβή λειψάνων φερόμενου ομήρου από τη Γάζα

Ο Ερυθρός Σταυρός παρέδωσε φέρετρο με λείψανα φερόμενου ομήρου της Χαμάς στον ισραηλινό στρατό στη Γάζα. Τα λείψανα θα ταυτοποιηθούν στο Τελ Αβίβ, καθώς εκκρεμεί η επιστροφή τεσσάρων ομήρων μετά τη συμφωνία εκεχειρίας.
Μαχμούντ Αμπάς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μ. Αμπάς: Θέλουμε Παλαιστινιακό και Ισραηλινό κράτος να συνυπάρξουν

Ο Μαχμούντ Αμπάς τόνισε στη «Le Figaro» ότι Ισραήλ και Παλαιστίνη πρέπει να συνυπάρξουν ειρηνικά και πως η λύση απαιτεί ισχυρή ισραηλινή ηγεσία και διεθνή στήριξη. Τόνισε τον ρόλο της Γαλλίας και τη σημασία διεθνούς εποπτείας στη Γάζα.
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Άνοιξε το πέρασμα Ζικίμ για ανθρωπιστική βοήθεια στη βόρεια Γάζα

Το Ισραήλ άνοιξε το πέρασμα Ζικίμ, επιτρέποντας τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη βόρεια Γάζα, έπειτα από αιτήματα του ΟΗΕ και οργανώσεων για ενίσχυση της πρόσβασης στον θύλακα.
Ισραηλινή σημαία και λουλούδια
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Ενταφιάστηκε 11 χρόνια μετά ο Χαντάρ Γκόλντιν

Ο πατέρας του Χαντάρ Γκόλντιν κάλεσε σε ενότητα τους Ισραηλινούς στην κηδεία του γιου του, του οποίου η σορός κρατήθηκε στη Γάζα επί μια δεκαετία. Εκατοντάδες έδωσαν το παρών, τιμώντας τον νεαρό στρατιώτη.